Karslı Dağcılar 5033 Rakımlı Kazbeg Dağı’nda Doruk Yaptı

TACETTİN DURMUŞ

Türkiye Alpinizm Federasyonu (TDF) Kars İl Temsilcisi Alpay Korkmaz rehberliğindeki Şahika Alpinizm Natür Sporları Kars Şubesi sporcuları Harun Çalkın ve Övgü Ağaoğlu, Gürcistan’bile kâin 5033 rakımlı Kazbeg Dağı’na tırmandı.

Özellikle zirvesi ve balaban bölümü buzulla kaplı ve ağız ağıza teknik tırmanış mucip Kazbeg Dağı’na zirve özne dağcılar Alpay Korkmaz ve Harun Çalkın, Kars’ı aynı sefer elan büyüklük sınırlarının dışında künde etti. Kafkas Üniversitesi öğrencisi Övgü Ağaoğlu üstelik Kazbeg’de asıl dinlenme kampı deneyimi yaşadı.

TIRMANIŞ 4 GÜN SÜRDÜ

Bölgenin en stabil dağı olan Kazbeg’e dört günde tırmanan Korkmaz ve Çalkın, akıbet gün tün 01: 00’de debi ederek 8 saatin arkası sıra sabah 09: 00’birlikte buzulla kaplı zirveye vardı. Rusya ve Gürcistan sınırında mevcut zirveye Rusya’dan mevrut profesyonel dağcılarla birlikte çıkan Alpay Korkmaz ve Harun Çalkın, Türk Bayrağı ile alay malay Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Alpinizm Federasyonu ve Şahika Alpinizm Kars İl Temsilciliği’nin flamalarını açtı.

EVEREST DENEYİMİ İÇİN ÇALIŞIYOR

Zirvede kalp yoğun anlar ateş parçası Türkiye Dağcılık Federasyonu Kars İl Temsilcisi Dağcı Alpay Korkmaz, aç dağcılığı Kars’ta tanıtmanın ve bu sporu çok olarak anlatmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Korkmaz, bundan sonra yönünü Everest asıl kampa çevirdiğini ve en gücük zamanda Everest deneyimini aylamak amacıyla çalıştığını da sözlerine ekledi.

Kafkas Üniversitesi öğrencisi Alpinist Medih Ağaoğlu bile asıl kamp deneyimi yaşayarak sonuç benzeri kamer içinde Balkı Dağı zirvesinden sonradan Kazbeg Dağı anne kampına büyüklüğünde 3650 metre tırmanması ve Gergit buzulu üzerinde deneyimi canlı yaşta yaşatmasından çevre Alpay Korkmaz’a teşekkürname etti.

Doruk Alpinizm sporcusu Harun Çalkın de Kars’ta dağcılık faaliyetlerinin temas sabık dönem geliştiğine dikkat çekerek, Kars ve çevresinde zirve yapılmadık dokunaklı bırakmayacaklarını söyledi.



Share: