Hbb Başkanı Kavga: “İskenderun’da Oldubittiye Getirerek Denize Dolgu Yaptılar”

Hatay Büyükşehir Belediye Reisi Lütfü Çarpışma, İskenderun ilçesinde denize dolgu yapılmasına uray yerine karşı çıktıklarını ancak konunun oldubittiye getirilerek dolgu alanın az daha 500 bin metrekareye çıktığını söyledi. Uğraş, “Çalışmalara bakın burayı alt ense etmişler. Ormanı katletmişler. Tığ doğaya hürmetkâr aynı belediyeyiz. Şehremaneti divan üyelerimiz bu duruma karşı bundan sonra ama meclisteki çoğunluk ellerinde olduğu üzere bap onaylandı” dedi.

Denize yapılacak dolgulara mantıklı ve akla yatkın olma yerinde amme yararına izin verilebileceğini belirten Uğraş, İskenderun’birlikte mahsus ayrımsız aileye imtiyaz tanınması ve doğanın fek edilmesi nedeniyle teferruatlı zamandır bahir dolgusuna cebin çıktıklarını söyledi.

“OLDUBİTTİYE GETİREREK DENİZE DOLGU YAPTILAR”

HBB’nin doğaya hürmetkâr tıpkısı uray olduğunu tamlayan Cidal, “İmtiyaz tanınan ailenin bir ferdi İskenderun Belediye Başkanı. Denizde 80 dönüme bizden sellemehüsselam oldubittiye getirerek dolgu yaptılar. Çevredekiler de bunu punt bile bile denizi doldurmaya başladı. İskenderun sedir üyelerimizden dahi mevrut bilgiler doğruluyor kim şu anda dolgu oranı az daha 500 dönüme çıkacak durumda. Ayrıksı yerlere üstelik dolgu yapacaklar. Ormanda bin 80 dönümlük ayrımsız yer var. Çalışmalara bakın burayı alt peş etmişler. Ormanı katletmişler. Tığ doğaya okkalı tıpkı belediyeyiz. Şehremaneti meclis üyelerimiz bu duruma karşı bundan sonra amma meclisteki çoğunluk ellerinde olduğu için husus onaylandı” diye niteleyerek konuştu.

“ORMANLAR VE DENİZLER HEPİMİZ İCİN VAR AMA BU YERLER GÖZÜMÜZÜN YAŞINA BAKILMADAN RANT İÇİN BİR AİLEYE VERİLİYOR”

Savaş, mücadelelerinin Hatay’ın akciğerlerini yüklenmek hesabına olduğunu kaydederek, “Ormanlar ve denizler bu ülkenin temiz varlıklarıdır. Anayasamız ormanları koruyor, yapılanlar anayasaya da mugayir.  Biz Hatay’ın akciğerini korumaya çalışıyoruz. Birileri, buradaki insanların hakkını gasp ediyorsa biz buna ‘evet’ mi diyeceğiz? Ormanlar ve denizler hepimiz için var ama bu yerler gözümüzün yaşına bakılmadan tıpkısı aileye veriliyor. Onlar birlikte buraları yıkıp ambarlama alanı yapıyor. Bu aileyi sair insanlardan ayıran özellik nedir?” diye sordu.

Cenk, “Çıpa çelik fabrikasının olduğu yerde üstelik arazi var. O bölgedeki tıpkısı dönüm arazi yeryüzü birkaç 3 milyon Türk Lirası’dır. Hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Share: