Şırnak haberi! Eylülde alev bildirme efdal Cizre’de arz düşük Erzurum’da kaydedildi

Türkiye’dahi bu yılın eylül ayında genişlik faziletli yalın 46,7 evre ile Şırnak’ın Cizre ilçesinde, sunu düşük yalım ise sıfırın altında 3,5 paye ile Erzurum’da ölçüldü.

AA muhabirinin Belde, Kentçilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere bakarak, geçen kamer sayı farkı alaz yurdun bazen bölgelerinde sezon normallerinin üstünde gerçekleşti.

İstanbul, Gökçeada, İzmir Dikili, Kuşadası, Muğla Yatağan, Fethiye, Köyceğiz, Isparta, Senirkent, Eğirdir, Denizli Acıpayam, Antalya Demre, Kırıkkale, Kırşehir, Çiçekdağı, Kaman, Düzce Akçakoca, Sinop, Kastamonu Cide, Şarki Rum Bölgesi’nin güneydoğusu ile Güneydoğu Küçük Asya Bölgesi’nin genelinde mevsim normallerinin üzerinde olan sıcaklıklar yurdun gayrı bölgelerinde mevsim normalleri civarında ölçüldü.

Türkiye genelinde, 1991-2020 yılları arasında 20,9 paye adına ölçülen eylül ayı averaj sıcaklığı, bu yılın ilkgüz ayında 21,9 derece yerine kaydedildi.

Bu yılın eylül ayında bildirme bağan şule sıfırın altında 3,5 etap ile Erzurum’da, yeryüzü yüksek flama ise 46,7 paye ile Şırnak Cizre’bile tespit edildi.

Bölgelere göre sıcaklıklar

Marmara Bölgesi’nde sayı farkı yalaz, İstanbul, Gökçeada çevrelerinde zaman normallerinin üzerinde, bölgenin özge kesimlerinde sezon normalleri civarında gerçekleşmişti. Bölgenin ilkgüz ayı tafsilatlı yıllar ortalama sıcaklığı 20,6 etap, sabık ay ise 21,2 kademe yerine ölçüldü. Bölgede genişlik bağan alaz 3,2 paye olarak Balıkesir’üstelik, yer erdemli yalın ise 38,7 etap namına Balıkesir Gönen’bile gözlendi.

Veli Bölgesi’nde sayı farkı yalın, Dikili, Kuşadası, Yatağan çevrelerinde mevsim normallerinin üstünde, bölgenin sair kesimlerinde sezon normalleri civarında kaydedildi. Bölgenin eylül kocaoğlan etraflı yıllar ortalama sıcaklığı 22,2 rütbe iken, 2022 eylül ayında 22,9 adım kendisine ölçüldü. Bölgede en bağan alev 1 dereceyle Gediz’dahi, bildirme yüksek kıvılcım ise 38,6 dereceyle Nazilli’de tayin edildi.

Akdeniz Bölgesi’nde ise sayı farkı yalaz, Isparta, Fethiye, Senirkent, Eğirdir, Acıpayam, Köyceğiz çevrelerinde mevsim normallerinin üstünde, bölgenin değişik kesimlerinde mevsim normalleri civarında seyretti. Bölgenin eylül ayı ince yıllar averaj sıcaklığı 24,1 dereceyken güzeşte kamer 24,8 paye yerine ölçüldü. Bölgede genişlik düşük kıvılcım 0,4 kademe yerine Göksun’da, bildirme yüksek alev ise 41 dereceyle Kahramanmaraş’ta gözlendi.

İç Küçük Asya Bölgesi’nde sayı farkı alev, Kırıkkale, Kırşehir, Çiçekdağı, Kaman çevrelerinde sezon normallerinin üzerinde, bölgenin gayrı kesimlerinde sezon normalleri civarında seyretti. Bölgenin ilkgüz kocaoğlan mufassal yıllar sayı farkı sıcaklığı 18,3 adım iken, güzeşte ay 19,4 evre kendisine gerçekleşti. Bölgede genişlik düşük yalın, sıfırın altında 3,3 dereceyle Sivas Kangal’da, sunma erdemli kıvılcım ise 38,4 dereceyle Kırıkkale’üstelik tayin edildi.

Ortalama sıcaklık Karadeniz Bölgesi’nde Akçakoca, Sinop, Cide çevrelerinde zaman normallerinin üstünde, bölgenin başka kesimlerinde sezon normalleri civarında yaşandı. Eylül kocaoğlan uzun yıllar averaj sıcaklığı 19,2 evre olan bölgede sabık ay şule 20,1 adım olarak ölçüldü. Bölgede genişlik bağan alev 1,3 dereceyle Bayburt’ta, sunu yüksek sıcaklık ise 41,5 dereceyle Artvin’üstelik kaydedildi.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde averaj şule, bölgenin güney doğusunda sezon normallerinin üzerinde gerçekleşirken, özge kesimlerinde mevsim normalleri civarında seyretti. Eylül kocaoğlan teferruatlı yıllar averaj sıcaklığı 18,5 aşama olan bölgede, sabık kamer alaz 20 derece namına tespit edildi. Bölgede arz düşük alaz sıfırın altında 3,5 dereceyle Erzurum’da kaydedildi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde de ortalama alev, havza genelinde sezon normallerinin üstünde yaşandı. Bölgenin ilkgüz ayı tafsilatlı yıllar sayı farkı sıcaklığı 25,9 paye olurken, bu yılın ilkgüz ayında 27,4 adım kendisine gerçekleşti. Bölgede bildirme bağan yalım 7,8 dereceyle Birecik’te, bildirme faziletkâr alaz ise 46,7 dereceyle Cizre’bile gözlendi.

Share: