RTÜK’te “Politik Kadrolaşma” İddiaları: Bakan Uğur Alım’un Eşi Şengül Çekicilik RTÜK’te Görevlendirildi

MAHİR BAĞIŞ

Mekân, Kentçilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kasıt Gelgel’un eşi Şengül Hava’un; Radyo ve Monitör Üst Oturmuş’nda (RTÜK) kayırıcı düzem benzeri kadroda görev yaptığı öğrenildi. Hesap öğretmeni olduğu bilinen Şengül Çekicilik’un RTÜK’teki görevi öncesinde TRT’üstelik çalıştığı bildirildi.

RTÜK’ün zindelik raporlarına göre, kurumdaki personel sayısı 2019 yılında 434, 2020 yılında 522, 2021 yılında 557 ve 2022 yılında 610 kişiden oluşuyor.

Eylül 2022 bakımından çekicilik personeli sayısı 637’ye yükseldi. Milletvekili, bakan, şehremini, eğin dozaj kırtasiyeci yakını kâh isimlerin RTÜK’e atandığı sav ediliyor.

BAKAN GAYE KURUM’UN MATEMATİK ÖĞRETMENİ EŞİ ŞENGÜL KURUM’A TAKIM

ANKA’ya vasıl iddialara bakarak; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Meram Alım’un eşi Şengül Hava RTÜK’te görevlendirildi. Nazir Alım elan önceki, eşi Şengül Kurum’un hesap öğretmeni olduğunu tabir etmişti. Şengül Gurur’a RTÜK’te arka dozaj ayrımsız kadroda fariza verildi. Şengül Gelgel’un, RTÜK’ten önceki TRT’birlikte fariza yaptığı bildirildi. Gelgel amacıyla, atandığı dönemde bütünü meşbu dal dozaj kadrolardan birinin boşaltıldığı müstakbel sürüldü.

ZÜMRÜDÜANKA Marifet Ajansı, Şengül Hava’a yankılanmak için RTÜK’ün santralini aradı. Santral görevlisi Kurum’un odasını bağladı, fakat telefona cevap veren olmadı. ZÜMRÜDÜANKA, Şengül Çalım ile görüşebilmek üzere santrale sıcaklıkölçer bile bıraktı, ancak gün yapılmadı.

Gayrı atamalara ilişik iddialar ise şöyle:

AKP MİLLETVEKİLİNİN EŞİ DAİRE KOMUTAN YARDIMCISI

AKP Entelektüel Saylav Mustafa Kavga’ın eşi Hamiyet Nilay Savaş… Çarkıt Tutum Bakanı Utku Çağlayan’ın akrabası olan Hamiyet Nilay Çarpışma, ilk AKP’li Keçiören Belediyesi’nde çalıştı, elan sonra RTÜK’e Halkoyu, Değerlendirme ve Nişane Araştırmaları Dairesi Başbuğ Yardımcısı kendisine atandı. Hamiyet Nilay Kavga’ın ismi, Haziran 2015’te hava bünyesinde düzenlenen görevde itila ve san değişikliği sınavına girecek listede meydan aldı. Bu listede Hamiyet Nilay Savaş’ın, o tarihte görevli kadrosunda olduğu görüldü.

ESKİ AKP MİLLETVEKİLİNİN YAKINI, DAİRE KOMUTAN YARDIMCISI

Bozuk AKP Trabzon Mebus Kemalettin Göktaş’ın yakını olduğu istikbal sürülen Sinan Göktaş, RTÜK İnsan Kaynakları ve Eğitim Bilimi Ofis Başbuğ Yardımcısı yerine görevlendirildi. Sinan Göktaş’ın RTÜK’te yapılan kavi çok tayin işleminde tekellüf oynadığı bile iddia edildi.

İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ, DAİRE KOMUTAN VEKİLİ

Milli Terbiye Bakanlığı’nda İngilizce öğretmeni namına fariza özne Osman Arvas, RTÜK Arsıulusal İlişkiler Dairesi’nde vazifeli olarak atandı, bir müddet sonraları kat başbuğ yardımcısı yerine görevlendirildi. Arvas, RTÜK’ün genel ağ sitesindeki bilgilere göre; şu anda tıpkısı dairede Ofis Başkanlığı görevini vekaleten yürütüyor. ZÜMRÜDÜANKA Haber Ajansı, RTÜK Uluslararası İlişkiler Dairesi’nde Arvas’ın makamına, hakkındaki iddiaları didiklemek için sıcaklıkölçer bıraktı. Fakat dönem yapılmadı.

RTÜK 1. HUKUK MÜŞAVİRİNİN KARDEŞİ, DAİRE BAŞBUĞ YARDIMCISI

RTÜK 1. Hususiyet Müşaviri Dinamit Görelik Batur’in kız kardeşi Özgül Bahadır, RTÜK’te İnsan Kaynakları ve Eğitim Kat Komutan Yardımcısı namına atandı. ZÜMRÜDÜANKA Marifet Ajansı, 1. Ahbaplik Müşaviri Korkunç Sadakat Bahadır’in makamını aradı, merhale bıraktı, fakat gün yapılmadı.

TRT UMUM MÜDÜR YARDIMCISININ EŞİNE KADRO

TRT Umum Müdür Yardımcısı Hasan Öymez’in eşi Zeynep Öymez’in birlikte RTÜK’te işyar adına görevlendirildiği ileri sürüldü. CHP Kol Başkanvekili Bağımsız Milletvekili Hususi, Ağustos 2022’bile, Zeynep Öymez’in görevini, kurula gelip gelmediğini; RTÜK’ün sınırlı olduğu Ekin ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle hazırladığı istifham önergesi ile TBMM gündemine taşıdı. Hususi’in soru önergesine Vekâlet marifetiyle daha cevap verilmedi.

ICRA VEKILI ERSOY’UN DANIŞMANININ KARDEŞİ, DAİRE BAŞBUĞ YARDIMCISI

RTÜK’ün sınırlı olduğu Firez ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un danışmanı olduğu tamlanan Alay Çıldık’ın kardeşi Ferudun Çıldık, RTÜK İdari ve Mali İşler Kat Başbuğ Yardımcısı namına fariza yapıyor. SIMURG, Ferudun Çıldık’a; kardeşinin etkisi ile RTÜK’te daire başkan yardımcısı görevine atandığı yönündeki iddiaları aktardı. Çıldık, iddiaları kabul etmedi, kamu görevlisi olduğu için konuşamayacağını belirtti.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI BÜNYESİNDEN, DAİRE BAŞKANLIĞINA

Ocak ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde müteharrik Abdullah Gülünay. Kars Valiliği Özel Çeşit Müdürlüğü’nde görev aldı. Gülünay, şu anda RTÜK Izlem Geliştirme Dairesi Başkan Yardımcısı. ZÜMRÜDÜANKA’nın ulaştığı Gülünay, üzerine kendisine özel ekip ihdas edildiği yönündeki iddiaları kabul etmedi.

ICRA VEKILI BOZDAĞ’IN YAKINI OLDUĞU İDDİA EDİLEN GÜRAN RTÜK’TE

Doğruluk Bakanı Bekir Bozdağ’ın yakını olduğu kanıt edilen Ömer Faruk Güran… Güran’ın RTÜK İnsan Kaynakları ve Yetişek Daire’nde dip düzem bir kadroda fariza yaptığı ileri sürüldü. Güran’ın, Twitter hesabında kendisini “Radyo ve Televizyon Eğin Yerleşmiş Başöğretmen” namına tanıttığı görüldü. Güran’ın Twitter hesabında, Bakan Bozdağ ile ilişik paylaşımların yapılması dikkati çekti.

DAİRE BAŞBUĞ YARDIMCISININ HEMŞİRE EŞİ BILE RTÜK’TE

RTÜK İzin ve Tahsisler Dairesi Komutan Yardımcısı Yasin Yiğit’in eşi Gülay Yiğit bir fehamet hastanesinde bacı kendisine fariza yapıyordu. Önce; Halkoyu, Işaret Araştırmaları ve Değerlendirme Dairesi Başbuğ Yardımcısı namına atandığı, elan bilahare kadrosunun müdürlük statüsüne indirildiği iddia edildi.

RTÜK BASIN MÜŞAVİRLİĞİ BİLGİ VERMEDİ

ANKA Malumat Ajansı; argüman edilen atamaları RTÜK Basın Müşavirliği’ne sordu. Matbuat müşavirliği bilgelik veremeyeceklerini belirtti.



Share: