Meslek liseliler atılmış malzemelerle hem becerilerini artırıyor hem dahi üretiyorlar

Patika liseliler atık malzemelerle hem becerilerini artırıyor hem üstelik üretiyorlar

Atılan malzemelerden ürettikleri süs eşyalarını satarak gelir elde etmeyi hedefliyorlar

KARABÜK Karabük’te Mesleki ve Beceri Rum Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin desteğiyle atık çıpa malzemelerinden ürettikleri ürünleri satarak okulun döner sermayesine ulama sağlamayı hedefliyor.

Mesleki ve Beceri Küçük Asya Lisesi Eroin Teknolojileri Bölümü öğretmenleri, Liyakatsiz Atılan Projesi çerçevesinde öğrencilerin ahali becerilerini imar etmek için atılmış halde kâin çipo parçalarını sanata dönüştürüyor. Terbiye çerçevesinde yapılan köken ve uyuşma sırasında atılan kuzuluk gelen çıpa parçalarını gabi dönüşüme kazandıran öğrenciler ışık makinesi, velespit, insan, kepçe kabil bezgi eşyaları ortaya çıkardı.

İnternet üzerinden ve sergilerde satılması planlanan ürünlerle öğrenciler okula dirimsel sağlamayı hedefliyor. İhlas Selen Ajansı muhabirine konuşan Eroin Teknolojileri Düzlük Şefi Yavuz Özkan, bölümlerinde deli dolu adına terbiye talim gören mektepli sayısının 170 civarında olduğunu belirtti. Özkan, atılan ve geri dönüşüm malzemelerinden öğrencilerin ahali becerilerini artırmak üzere tıpkısı şeyler yapmaya himmet ettiklerini kaydetti.

Özkan atık malzemelerden yapılan ürünleri döner kebap işletmesinde satışa amade ağıl getirdiklerini rapor ederek, “Elimizde tamam olan ara sıra ürünler var. Alelumum aldığımız malzemelerden esas eğitim amaçlı öğrencilerimize töz eğitimi yaptırıyoruz. Elan sonradan bu köken eğitiminden kalan malzemeleri üstelik kullanıyoruz. Bu şekilde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle alay malay çalışıyoruz ve istihsal katkıda bulunuyoruz” dedi. Üretilen ürünleri genel ağ sitesi üzerinde oluşturulacak olan hesaptan ve yılda iki kat Şehir Meydanında yapılan sergide satışa sunacaklarını söyleyen Özkan, idraksiz dönüşüme katkı fikrini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından Türkiye genelinde başlatılan Liyakatsiz Atık Projesinden aldıklarını aktardı.

Atılan malzemelerden bir nice molekül öğrendiklerini belirten 11. Dershane öğrencisi Emrecan Çetinkaya, bu sayede el becerilerini bile geliştirdiklerini kaydetti.

Share: