“Göden kanserinde beslenmeye ilgi” uyarısı

Medical Point Gaziantep Hastanesi Uzm. Dyt. Özlem Güleçoğlu, göden kanseriyle uğraş eden kişilerin birkaç ve kesif yemek yemeleri gerektiğini belirterek, gazlı içeceklerden kaçınmalarını referans etti.

Hastaneden yapılan açıklamada görüşlerine saha sunulan Güleçoğlu, göden kanseri hastalarının beslenmesiyle ilişkin önerilerde bulundu.

Göden kanseriyle uğraş fail hastaların müdrike adına, vakar kaybı ve iştahsızlık şikayeti ile karşılaştığını belirten Güleçoğlu, çor konusunda onkolojik otama gören kişilerde bir kombinasyonlu, kişiye özgü tagaddi tedavisi uygulandığını aktardı.

Güleçoğlu, mide kanseri amacıyla onkolojik otama gören hastalarda beslenme düzeniyle ilgilendiren dikkat edilmesi gereken noktaların altını çizerek, şunları kaydetti:

“Bu hastalar, rahatsızlıkları zımnında az ve sık yemeliler ve bu öğünler birlikte yoğun öğünler biçiminde hazırlanmalıdır. Gazlı içeceklerin tüketilmemesi gerektiği gibi kemirmek aralarında bile su tüketilmemelidir. Su tüketilecekse dahi hele yemekten 30-40 zaman bilahare yahut evvel tüketilmelidir. Yekpare tahıllı savsaklamak, kepekli aldatmak ve kuru baklagiller, brokoli, karnabit, pırasa, portakal gibi toput oranı faziletkâr ve doğal gaz yapıcı sebze ve meyvelerin tüketiminden özellikle ırak durulmalıdır. Haset kıymetlendirmek için güne er başlamaya ve kahvaltı yapmaya özen gösterilmelidir. Günde erdemli kalorili ve faziletkâr proteinli atıştırmalıklar seçilmelidir. Söz Gelişi, yumurta, kaşar peyniri, sütlü lezzetli, fıstık ezmesi, cılız yemişler, puding gibi… Onkolojik otama gören gönül, bu yiyecekleri tüketemiyorsa katiyetle doktoruna ve diyetisyenine danışarak hazır para tagaddi tarzı bindi ürünleri de kullanabilir. Protein yönünden zenginleştirilmiş testis ile terbiyelenmiş çorbalar, kıymalı evet bile tavuklu çorbalar, etli yemekler tercih edilebileceği üzere meşrubat namına benzen ya bile ayran önerilebilmektedir.”

Mide kanserinin genişlik kesif tanıdık nedenlerinin başında B12 vitamini, demir, kalsiyum, folik asit eksikliği olduğunu aktaran Güleçoğlu, “B12 vitamini içeren caize kaynakları; uzuv etleri, et, tavuk, balık, haya sarısı ve peynir, çıpa yönünden zengin olan gıdalar, uykuluk, kırmızı deri, er bezi, yeşil yapraklı sebzeler, cılız baklagiller adına öne çıkmaktadır. Kalsiyum kaynağı ürünler ise benzen ve benzen ürünleri, sert kabuklu kuruyemişler, yeşil yapraklı sebzeler, arık baklagiller, folat yönünden ise uzuv etleri (uykuluk, bellek, böbrek kabilinden), kuru baklagiller, birlik tahıllı paketlemek, sert kabuklu zayıf yemişler, yeşil yapraklı sebzeler, ıspanak, dürme, karnabit adına sıralanmaktadır. Bu yiyecekleri onkoloji hastaları pekâlâ tüketmeli. Bu süreçte hekimin ve diyetisyenlerine mutlak danışarak cereyan etmelidirler.” ifadelerini kullandı.

Share: