ÇIKMAZ HAYVANLARI BARINAĞININ ‘GÖNÜLLÜ’ ELÇİLERİ

GÜMÜŞHANE’de, hayvansever ile üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllüler, belediyeye ait barınağa düzenli gidip, hem çıkmaz hayvanlarına bakıyor hem birlikte görevlilere müzaheret ediyor. Gümüşhaneli Hayvanseverler Kulübü Başkanı Satı Fer Sidan, Bugüne kadar 100 civarında çıkmaz hayvanını sahiplendirdik dedi.

Kentte darülfünun öğrencileri ile hayvanseverler benzeri araya gelerek, Gümüşhaneli Hayvanseverler Kulübü’nü kurdu. Belediyeye ilgili barınağa gelişigüzel dönüş gidip, çıkmaz hayvanlarına vekil gönüllüler antrparantez kampanyalarla çaça topluyor. Barınakta belediye görevlilerine da yardım eden gönüllüler, yaklaşık 100 çıkmaz hayvanını sahiplendirdi.

‘SAF SEVGİ’

Gümüşhaneli Hayvanseverler Kulübü Başkanı Adanmış Fer Sidan, barınağa uyumlu gelip, iş yaptıklarını belirterek Genel kendisine hayvanlara bağıntı atfetmek, sahiplenmeleri artırmak, beslek ayırmak ve temizliğini temin etmek üzere buradayız. Seçme hafta sonları eğlenceli tıpkısı şekilde beslek yapıyoruz. Zat içtimai iletişim araçları sayfamız bile var. Toplumsal iletişim araçları üzerinden sahiplendirmeler yapıyoruz. Bugüne kadar 100 civarında çıkmaz hayvanını sahiplendirdik dedi.

Üniversite öğrencisi Hüseyin Ünal ise hayvanların temiz bağıntı ile beslendiğini, hayatı güzelleştirdiğini söyleyerek, Barınaktaki hayvanların insanların desteğine ve sevgisine ihtiyaçları var. Çıkmaz hayvanları sahiplendirerek, emniyetsiz aynı sevgi zehir oluşturuyoruz. İmkanı olan dizge hayvan sahiplenmelidir diye niteleyerek konuştu.

Gümüşhane’de hayvanseverler yerine 230 kişiden oluşan kulüp olduklarını anlatan Kut Demir da Sokak hayvanlarıyla fena hâlde vakitler geçiriyoruz. Barınakta karınları tok, emniyetli benzeri ortamdalar ancak daha çok mutlak olacakları alanlara ihtiyaçları var. Koşmaları, gezmeleri ve artağan eli nimetli özgürcesine cereyan edecekleri alanlara ihtiyaçları var. Bu nedenle sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi gerekiyor dedi.

Share: