İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy Gümüşhane’de anıldı

İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy vefatının 86.yıldönümünde Gümüşhane’de planlı programla anıldı.

Gümüşhane Ekin Merkezinde planlı ve Mareşal Çakozlamak Sosyal Ulum Lisesi aracılığıyla hazırlanan izlence saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Günün valör ve önemiyle ilgili konuşan okulun Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Abdulkadir Koç, Akif’in yaşayışıyla, duruşuyla İstiklal Şairi sıfatını olağandan türe etmiş “abide” bire bir kayırıcı olduğunu söyledi.

Anadolu topraklarının şairleri melik, sultanları ozan kılan, kudretin kelamdan ve kalemden neşet ettiği çoğalan topraklar olduğunu kaydeden Çalıştırıcı, Türk milletinin mayasının şiirle yoğrulmuş bir millet olduğunu belirterek, Mehmet Akif Ersoy’un gerektiğinde kalemiyle gerektiğinde selamıyla gerektiğinde bile mavzeriyle vatanını savunan bağımsızlık aşığı aynı kayırıcı olduğunu dile getirdi.

Akif’in eserleri, vaazları, makaleleri, savaşımcı kişiliği ile milletin kalbinde hükümdarlık kurmuş tıpkı ıra abidesi olduğunu dile getiren Koç, 63 almanak çileli ömründe Akif’in tek antlaşma gönül rahatlığı, mutluluk, tumturak, unvan peşinde koşmadığını ve soğuk aynı şita gününde gençlerin omuzun ebediyete uğurlandığını rapor etti.

Programda daha sonra ekol öğrencileri aracılığıyla hazırlanan oratoryo ve oyun gösterisi sahnelendi. Programı eşi Sibel Taşbilek’le strateji eden Ilbay Kamuran Taşbilek, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve ayrıksı protokol üyeleriyle anma programını gerçekleştiren öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti. – GÜMÜŞHANE

Share: