Rize haberleri… Rize’de çığır liselilerden okullara basket potası ve alan topu masası desteği

RİZE’birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Temel Eğitimde 10 Bin Okul’ projesinde, meslek lisesi öğrencilerinin yaptığı 34 basketbol potası ve 18 masa tenisi masası, kentteki okullara ulaştırıldı. Okulun atölyesinde pota üreten Ardeşen Mesleksel ve Ustalık Rum Lisesi 11’inci derslik öğrencisi Miraç Gri, “Ürettik, mutlu ettik, tığ da çok mutlu olduk” diyerek konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullar arası muvaffakiyet ve imkan farklılıklarını hafifletmek ve eğitimde punt eşitliğini pekitmek hedefiyle başlattığı, ‘Temel Eğitimde 10 Bin Okul’ projesi kapsamında Rize’bile çığır liselilerin çalışmalarıyla, okullara basket potası ve masa topu masası desteği sağlandı. Okulların altyapısının güçlendirilmesi ve eğitim bilimi ortamlarının zenginleştirilmesinin dahi hedeflendiği proje kapsamında; Ardeşen Mesleki ve Ustalık Küçük Asya Lisesi’nde öğrenciler, öğretmenleriyle basketbol potası üretti.

Toyluk ve Spor Bakanlığı’nın üstelik bindi verdiği projede öğrenciler, Rize ve Artvin üzere 50 ilkokul, 12 ortaokul tutmak amacıyla 62 potanın üretimini tamamladı. 564 bin TL’ye dünyalık olan basketbol potalarından Rize amacıyla yapılan 34 pota, ekol bahçelerine kurup takma edildi. Antrparantez Giresun Mesleki ve Maharet Rum Lisesi vasıtasıyla yapılan 18 masa topu masasının de okullara konfirmasyon sürecine geçildi. Rize İl Milli Eğitim Müdürü Açık Deniz Emen ile Bilgisizlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Felek’ın katılımıyla Ambarlık köyü İlk ve Ortaokulu’nun bahçesine basket potası kuruldu, masa tenisi masası okula verildi. Projeyle bahtiyar olan öğrenciler ise basket ve masa tenisi oynamaya başladı.’OKULLARIMIZDA İYİLEŞTİRMELER YAPILIYOR’İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, “Bakanlığımızın yürüttüğü ’10 bin Okul’ projemiz kapsamında, okullarımızda iyileştirmeler yapılıyor. Bilgisizlik Spor Bakanlığı’mızın finansını sağladığı destekle ilimizdeki 17 okula 34 basketbol potası, 18 okulumuza de masa topu masası yapıldı. Okullarda basket potalarının montajları sürüyor. Basketbol potalarımız Ardeşen Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, masa topu masaları dahi Giresun Mesleki ve Maharet Küçük Asya Lisesi öğrencileri eliyle yapılarak okullarımıza gönderildi” dedi.’DEVAM ETTİRMEYİ PLANLIYORUZ’Okulların ihtiyaçlarına göre değişik malzemeler yaptıracaklarını söyleyen Deneyimsizlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Nasip, “Bakanlığımızın ilimizdeki 17 okula materyal desteği oldu. 500 bin TL kadar aynı bütçeyle okullarımıza basket potası ve masa topu masası desteği oldu. Bu projenin yeryüzü adamakıllı tarafı, bu malzemelerin okullarda yapılması. masa tenisi masalarını piyasanın dörtte benzeri fiyatına mal ettik. Bitmeme ettirmeyi planlıyoruz. Bundan ahir süreçte okulların ihtiyaçlarına bakarak farklı malzemeler yaptıracağız” diye niteleyerek konuştu.’ÜRETTİK, MUTLU ETTİK, BİZ BIRLIKTE HADDINDEN FAZLA BAHTIYAR OLDUK’Ambarlık İlkokulu öğrencisi Ceren Köseoğlu, “Haddinden Fazla bahtiyar olduk, artık basket potamız ve tenis masamız var. beden eğitimi derslerinde ve boş zamanlarımızda farklı sporlar yapabiliriz. Çokça teşekkür ederiz” dedi.Ardeşen Mesleksel ve Ustalık Küçük Asya Lisesi 11’inci derslik öğrencisi Miraç Gri ise “Okuldaki atölyemizde üretimlere başladık. Tamamladığımız potaların okullarda kurulumlarını yapıyoruz. Burada kardeşlerimiz çabucacık basketbol oynamaya başladılar. Ürettik, bahtiyar ettik, biz dahi çok mutlu olduk” ifadesini kullandı.

Share: