Deprem bölgesinde yağış sonrası konteyner üretimi hızlandı

Karabük’te 7 ay önce kurulan taşımalık istihsal firması, depremle birlikte çalışmalarını hızlandırarak depremzedeler amacıyla var gücü ile çalışıyor.

Yer Sarsıntısı bölgesinde yaşanan dominant felaketinin arkası sıra taşımalık üreticileri çalışmalarını hızlandırırken, bir taraftan dahi gereç tedariki için savaşım veriyor. Konteyner firması sahibi Başarmış Yerlikaya, depremden 7 kamer geçmiş firmalarını kurduklarını söyleyerek, “Depremle birlikte kendimizde bir öngörü görerek ihtiyaç olduğundan bu işe girdik. 12 birey çalışıyoruz ama cephe siyasal sıkıntısı yaşadığımızdan verimli çalışamayıp siparişlere dahi yetişemiyoruz. Malzemenin şişman tıpkı kısmını mehabet aldığından kalanlar bile bize geldikçe bakım vermeye çalışıyoruz. Bizim siyasal bulamamız değil, kâfi ki depremzedelerin işleri görülsün. Depremzedelerin öz imkanları ile aldıkları oldu. 6-7 hareket bölgesine gönderdik. İzmit, İstanbul ve Almanya’dan gelen talepler var özellikle sarsıntı bölgesi için. Karşılığını verebildiğimiz kadar tığ üstelik üretimi sürdürmeye çaba ediyoruz” dedi.

Yerlikaya, iki kaynak, cağ, abdesthane ve mutfaktan oluşan 21 metrekare genişliğindeki konteynerlerinin tabanların itici geçirmeyen osb ile kaplı, kapılarının dahi sıcağa dayanaklı olduğunu kaydederek, “Değişik yandan kendinden muamma oluklu baran suyu sistemi üstüne çalışıyoruz. Yağışlara cebin siyasal içine yerleştirdiğimiz borularla baran sularının tahliyesi henüz basit. Hareket öncesi 42 bin liralık olan konteyner bugün 85 bin lira. 140 liraya aldığımız alnaç siyasal zaman 400 TL’ye geliyor. Şu an materyal üzerine yegâne sıkıntımız cephe panelleri. Oportünist tığ değiliz esasta. Materyal fiyatları artışından yaşanan benzeri ecir artışı var” diyerek konuştu. – KARABÜK

Share: