Başkent’te 6 okula boşaltma kararı

Başkent’te 6 okula tahliye kararı

ANKARA – Ankara Valiliğince okulların depreme karşı dayanıklılığına ilgili başlatılan mesai çerçevesinde kentteki 6 okulla ilgilendiren boşaltma kararı makbuz.

Kahramanmaraş merkezli meydana mevrut 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ülke genelinde lüzum kamu binalarının gerekse da konutların depreme alın dayanıklılığına ait icraat başlatıldı. Bu çerçevede Ankara Valiliği dahi devlet genelindeki meslek yapılarıyla ilişik tetkik yapıldı. İlk tespitler sonucunda 6 ilçede 6 okulla ilişik tahliye kararı alındı.

Tahliye kararı alınan Çankaya Mazhar Mahirane İlkokulu’nda çocuğu okuyan Ahmet Kosanoğlu, daha ilk de tıpkı çocuğunu bu okula gönderdiğini belirterek, “Şu anda bile ufak kız çocuğum ana sınıfına gidiyor okulda. Bura zelzele bölgesi değil diye niteleyerek biliyordum ama elan evvel da etütlerini yapmışlardı buranın. Üste güzeşte sene falan yıkılacağı söylentisi geziyordu. Yıkılmadı, bu sene dahi böyle kaldı” dedi.

Okulun yıkılması yerinde namına kullanılmamış benzeri ekol yapılma ihtimalini değerlendiren Kosanoğlu, “Haddinden Fazla bol. Hem hareket amacıyla henüz kuvvetli peki okul. Benim 4 çocuğum var. Seneye ortaokula gidecek oğlum var. Onu de buraya getirecektim, mail oluyor. Bu mahallede hemen burada var, bire bir dahi arka tarafta beş var. Az Buçuk uzak kalıyor. Bu mahalle için bu okul kayıt. Öğrencisi da var yani, baya var. Hocalarımız da mebzul” diyerek konuştu.

“Başka okullara kayma çokça fazla oldu

Okulun bulunduğu Bademlidere Mahallesi Muhtarı Rıfat Yılmaz, okulun kapasitesinin mahalleye yetmediğini rapor ederek, “Henüz önceden şahıs yokluğundan ortalık terbiye bağan seviyede diye niteleyerek okula kâm olmuyordu. Talep arttı, bu öğün bile kullanılmamış benzeri okul yapılması debi etti. Şimdi depremden etraf katabolizma kararı bundan sonra. Bizim muhitimizin yer balaban eksiklikleri meslek ve cami. Burada metin bire bir şekilde üç mahalleye dahi seslenme edecek şekilde camimiz maalesef bulunmayan. Okulun yenisinin yapılacağı meselesi 3-4 senedir söylenen bir şeydi. Yıkılacak diye insanlar anahtar yaptırmamakta imtina gösterdi, ayrıksı okullara kayma çok fazla oldu” cümlelerine düzlük verdi.

“Aynı hınç varsa ayrımsız dakika geçmiş yıkılıp yapılmasında fayda var”

Elan başlangıçta ekol amacıyla istinatgâh etüdü yapıldığını belirten mahalle sakinlerinden Ömer Vasfi Uzunoğlu, şunları kaydetti:

“Buraya ortaöğretim yapılacağını söylediler. Okul yıkılır de yenisi yapılırsa daha güzelce evet. Öyle ayrımsız kızdırma varsa tıpkı dakika önceki yıkılıp yapılmasında yarar var. Bu mahalle yeni gelişen, binalar yapılan bire bir mahalle. Haliyle buranın meslek ihtiyacı olacak. Buranın otobüs durağına gerekseme var. Arabası olan arabayla gidebilir amma sıfır 1 kilometre yürüsün kim otobüse, dolmuşa binebilsin. Kullanılmamış okul gelince herhalde yaparlar. Yapmaları geçişsiz, bu kollar buraya elbette gelip gidecek.”

Mahalle sakinlerinden Hükümdar Yer ve Nevin Aldanmaz üstelik okulun yıkılarak henüz sağlam ve nazik aynı okul yapılmasının gür olacağını, bunun beraberinde mahallede otobüs durağı ve cami ihtiyacı olduğunu, okul yapılınca bunlara artık gerekseme duyulacağını kaydetti.

Öte yandan, Ankara Valiliği’nin el genelindeki okulların depreme dayanıklılığı konusundaki çalışmaları devam ediyor.

Share: