SELIM Partili Taşkesenlioğlu’ndan boşanma aşamasında olan Ünsal Ban’ın ifadesinde özen çekici sözler: Sedat Peker’i tanımıyordum, beni görüntülü aradı

Yanlışlık örgütü liderliğinden hükümranlık giyen Sedat Peker; çarkıt Anamal Piyasası Kurulu Başkanı Uca Fuat Taşkesenlioğlu, kardeşi DÜRÜST Tümen Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu, Sakat Lep Emniyeti Umumi Müdürü Salih Orakcı ile ilgili bire bir rüşvet sarmalı olduğuna ilgilendiren iddialarda bulunmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı eliyle soruşturma başlatırken Sedat Peker’in boşanma aşamasındaki eşi Ünsal Ban’ın çektiği Zehra Taşkesenlioğlu’nun evdeki görüntülerini paylaşması ise olay yarattı.

GÖRÜNTÜLERİ PEKER’E VEREN BAN KAÇARKEN YAKALANMIŞTI

Taşkesenlioğlu’nun evdeki görüntülerini Sedat Peker’e vermesi zımnında için denetim kararı çıkarılan Ünsal Ban, Muğla’üstelik yakalandı. Ban’ın şoförünün eşi ve baldızının evdeki evrakları yakmaya çalıştıkları sırada yakayı ele verdikleri öğrenildi.

SERBEST BIRAKILDI

Ankara Itimat Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Kısım Amirliğindeki işlemleri tamamlanan Ban ve beraberindeki 3 yabansı, geçkin sağlık kontrolü amacıyla hastaneye götürüldü. Adliyeye getirilen şüpheliler, soruşturmayı tay tay arabası savcıya rapor verdikten sonradan sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Nahoş Ban “konutu infirak etmeme”, değişik şüpheliler ise ayrımlı adli taharri şartı hükümleri uygulanarak azade bırakıldı. Ünsal Ban’ın adli kontrol üzere azade bırakılmasının süratle ardından Ankara Cumhuriyet Altını Başsavcılığı itiraz etti. Verilen itiraz dilekçesinde, Ünsal Ban hakkında 29 Ağustos’ta kontrol kararı verildiği fakat ikametgahında yoksuz şüphelinin mikro dışına kaçmaya çalışırken Muğla’üstelik yakalandığına dikkat çekildi. Ban’ın savuşma şüphesinin devam ettiği, bu aşamada adli taharri şartında mevcut hükümlerin az kalacağı vurgulanan dilekçede, şüphelinin yeniden tutuklanması temenni edildi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Ünsal Ban’ın Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliğinde verdiği ifade ortaya çıktı.Savunmasında Sedat Peker’i tanımadığını tamlayan Ban, “Sedat Peker’in (Düzgüsüz Çavuş) isimli Twitter sayfasında beni, eşimi ve Ali Fuat’ı eleştiren benzeri tweet vardı. Bu tweet’ten bilahare ev huzurumuz bozuldu, 2 dönem bilahare üstelik eşim bana bıçakla saldırdı” açıklamasını yaptı.

“KARIM BANA BIÇAKLA SALDIRDI”

Taşkesenlioğlu’nun devamında yaptıklarını üstelik anlatan Ünsal Ban şunları söyledi: “Sabahleyin 7 üzere yatak odasındaydım. Eşim bıçak ile akak odasına girdi. ‘Seni öldüreceğim’ dedi. Telefonumu aldı. Balkondan telefonumu aşağıya attı. Ego bu sırada aşağıya koştum o bile koştu ve telefonu aldı. Gene mutfağa koştu ikinci bıçağı de eline aldı. İki bıçağı üstelik benim karnıma dayayarak ‘Seni öldüreceğim’ dedi. Ben de ‘Öldür o zaman’ dedim. Esen ve sol kolumda hafif çizikler meydana geldi. Duygusal havliyle üst daha çok. Ben birlikte bu esnada eşime ‘Sakinleş seni çekiyorum’ dedim. Kendisini çektiğimden haberdardı. Nedeni birlikte ‘Artık seni ve kendimi öldüreceğim’ demesiydi. Yatak odasının kapısı bibi kırıktır. Çünkü akak odasının kapısını 3-4 saat kilitlemiştir. Beni 3-4 periyot daha ölümle tehdit etti. Ben familya huzurumuzun toparlanabilmesi üzere sürekli Deli Çavuş isimli hesaba ulaşmaya çalışarak tweetin kaldırılmasını istedim.

“SEDAT PEKER’İ TANIMIYORDUM, KENDİSİ BENİ ARADI”

Anlaşılan tıpkı süre sonra FaceTime üzerinden +1 ile başlayan tanımadığım birinci eliyle sesli FaceTime ile arandım. Telefondaki gönül Sedat Peker olduğunu söyledi. Yüzdelik 80 civarında sesi benzettim. Ben durumu anlattım. Ev huzurumun bozulduğunu eşim ile boşanma için gittiğimi anlattım. Kendisi ‘Bu bilgilerin akilane olduğuna inanıyorum, o yüzden bu tweet’i kaldırmayacağım’ dedi. Ama ben kaldırılması için DM’den yazmaya bildirişim kurmaya çalıştım. Fakat aynı 10-15 çağ süre geçtikten sonradan beni görüntülü kendisine FaceTime’dan aradı. Kendisine durumu gene anlattım. Kendisi dahi olayların Zehra Hanımın benimle evlenmediği dönemdeki olaylar olduğunu anlattı. Aralarında WhatsApp yazışmaları olduğunu ve esasen benzeri şey yapmayacağını ifade etti. Serencam görüşmede, ‘Büyük bir yazık alıyorsunuz, bu bir nice insanı üzen bire bir durum’ dedim esasen zorladım. Fakat yine bir netice elde edemedim. Benim biricik amacım o tweet’in silinmesiydi.

“O VİDEOYU EGO PAYLAŞMADIM”

Ben videoyu kaydettiğimi akseptans ediyorum. Fakat bu videoyu kesinlikle ben yaymadım. Eşim telefonu attıktan 2 aktarılma sonradan telefonumu değiştirerek kullanılmamış telefonumu eksantrik bir markadan kullanmaya başladım. Eskimemiş telefonum ile çarkıt telefonumdaki bilgileri aktarmaya çalıştım. Bu para aktarımı işini yapmaya çalışırken WİFİ’den bağlanıyordum. Gâh resimleri mail olarak atmaya çalıştım. Çok mesafelik almasından bilahare bu işlemlerden vazgeçtim. Tek düzenlilik zafiyeti bu kabil. Bu işlemden çevre birileri bu bilgileri ele geçirmiş olabilir. Eşim bana maddi ve manevi 70 milyon TL’lik boşanma davası açtı. Ben bu bilgiyi elden telefonuma mevrut bilgilendirme mesajı ile öğrendim. Tarafıma atılan iftiralara reaksiyon namına hesabımdan söz konusu tweet’leri attım. Ben bunları yaymadım, hiç kimseye vermedim. Sapık Çavuş ya dahi değme başka adisyon ile birlikte bu bilgileri ve videoyu banko paylaşmadım. Ben tek örgüte örgen değilim. Örgüte kasten ve isteyerek yardım ika yahut organ olma suçunu dahi kabul etmiyorum. Benim ne örgütle hangi Sedat Peker ile ayrımsız alakam yoktur. Öğretim Üyesi olarak yıllardır fariza yapmaktayım.

“KAÇMAYACAKTIM, BODRUM’A GİDECEKTİM”

Basında kaçmaya çalışırken yakalandığım servis edilmiştir. Kaçacak olsam elimde yeşil pasaportum ve diplomatik pasaportum vardır. Ego öyle benzeri öz yapacak olsam Ankara’bile yahut İstanbul’da uçağa biner ve dünyanın değme yerine gidebilirdim. Birçok ülkeye vizem vardır. Kaçmak kabil bire bir niyetim katiyen olmadı. Kaçacak olsam yanımda bu büyüklüğünde az mülk bulunmazdı. Efe ile yaptığımız sefer güzergahı planına göre Turgut Ser ve Bodrum’dahi botla gezecektik. Oradan da araba ile İzmir’e gidecektim. İzmir’da yanımdaki arkadaşım Yaşar’ın evi vardı. en üst adına da oraya gitmeyi planlamıştık. Kesinlikle okşamak gibi tıpkı niyetim yoktu. Kaçacak olsam pasaport müdürlüğünden cevaz başvurusu yapmazdım. Üzerime atılmış suçlamayı akseptans etmiyorum. Suçsuzum, erkin bırakılmayı murat ederim.”

Hamur: BAKIŞ TV



Share: