Atakum Belediyesi, İlçeye Yerleşen Depremzedeler İçin Moral Gecesi Düzenledi

Atakum Belediyesi ile Atakum Şehir Konseyi Sosyal Yardımlaşma ve Tesanüt Meclisi marifetiyle ilçeye gelen depremzedeler amacıyla moral gecesi düzenlendi. Geceye katılan Atakum Belediye Başkanı Cemil Sarban, “Bundan Sonra bizim hemşehrimizsiniz. Samsunlusunuz. Kalbimizde yeriniz var, yüreğimizi size açtık” dedi.

Atakum Belediyesi ile Atakum Site Konseyi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Meclisi iş birliğiyle, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan sarsıntı felaketi sonrasında Atakum’a mevrut depremzede ailelere maneviyat gecesi düzenlendi. Magariksa Izdırap Evi Restaurant’taki geceye; Atakum Belediye Başkanı Cemil Sarban, Gülay Savran, Atakum Site Konseyi Genel Sekreteri Şenol Katkat, Atakum Şehir Konseyi Özürlü Meclisi Başkanı Nadide Döktür, Atakum Kent Konseyi Sosyal Teavün ve El Birliği Meclisi Başkanı Aynur Serbest, Atakum Şehir Konseyi üyeleri ve çokça sayıda depremzede ocak katıldı.

Gecede söz alan Başkan Savran, Atakum’a 5 bine andıran ailenin geldiğini kaydederek, “Ailelerin büyük tıpkı bölümüyle görüştüm. Temas birinin birbirinden incitici anısı var. Imdi bizim hemşehrimizsiniz. Samsunlusunuz. Kalbimizde yeriniz var, yüreğimizi size açtık. Sizin acınızı tenkis etmek çok türlü değil biliyorum” diye konuştu.

Türkiye’üstelik 1952 yılından bu yana 10 nazik yer sarsıntısı olduğunu hatırlatan Savran, sözlerini şöyle tamamladı:

“İnşaat Mühendisleri Odası seçme depremin ardından aynı tabir hazırlamış. Cümle depremlerin nedeni ve sonuçları ayrımsız. Taşmak depremini dahi mi unuttuk? Oradaki acıyı ve yıkıntıyı gördük. Bunu unutmayalım. Benim kabil gelişigüzel fırsatta konuşan siyasetçilere unutturmayın. Atakum halkı önce günden itibaren nazik benzeri el birliği gösterdi. İçimizdeki sıhhat ortaya çıktı, onun anlayışsız girmesine cevaz vermeyelim. Hangi varsa bunun üstüne mensur edelim. Ego sizin şehremaneti başkanınız değilim, tıpkısı kardeşinizim. Çocuklarınızın ağabeyiyim. Herhangi Bir derdinizde, sıkıntınızda yanınızdayım. Hepinize gene geçmiş olsun, kaybettiğiniz yakınlarınızın mekanları cennet olsun.”

Share: