KEZ, 2030’a büyüklüğünde erke tüketimini azaltacak

Avrupa Birliği ülkeleri, sonuncu enerji tüketimini 2030’a kadar yüzde 11.7 azaltma üstüne anlaştı.

Avrupa Birliği (SUTAŞ) Konseyi ve Avrupa Parlamentosu (AP) sonuncu enerji tüketiminin azaltılması konusundaki müzakerelerde geçici tıpkı anlaşmaya vardı. Anlaşmaya bakarak AKARSU ülkeleri, 2030’a kadar sonuncu enerji tüketimini yüzde 11.7 oranında azaltacak.

KEZ Konseyi ve AP ayrıca, nihai erke tüketimi için yıllık enerji tasarrufu hedefinin 2024’ten 2030’a kadar kademeli olarak arttırılmasına değişmeyen verdi. Uzuv ülkeler, bu süreçte nihai enerji tüketiminde almanak ortalama yüzde 1.49 oranında tasarruf sağlayacak. söz konusu yıllık artırım oranı 31 Antrakt 2030’da yüzde 1,9’a erişmiş olacak.

Yeni alınan değişmeyen kapsamında, dolgun transfer ve silahlı kuvvetler aut kamu amme kurumları erke tüketimi üzerine yükümlülükleri yerine getirecek. Buna göre, amme kurumlarına ilgilendiren binaların değme sene toplam alanlarının bildirme bir iki yüzdelik 3’ünü yenilemeleri gerekecek.

Bugün varılan geçici itilaf, ilk kendisine Konsey’deki Daimi Temsilciler Komitesi’ne ve AP Endüstri, Araştırı ve Erke Komitesi’ne sunulacak. Itilaf, yasama kurulu ve Kurul eliyle resmi yerine akseptans edilmesinin ardından yürürlüğe girecek. – BRÜKSEL

Share: