Malta’dan taharri istirdat ekibi Türkiye’ye hareket etti

Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin peşi sıra enkaz altında kalanların kurtarılmasına destek verecek Malta ekibi, Türkiye’ye akıllıcasına yola çıktı.

Malta Dışişleri, Avrupa İşleri ve Tecim Bakanı Ian Borg, İçişleri, Güvenlik, Reformlar ve Teadül Bakanlığına ilişkin taharri kurtarma ekibini Malta Havaalanı’ndan uğurlamasını Twitter hesabından paylaştı.

Borg, “Malta İçişleri, Asayiş, Reformlar ve Eşitlik Bakanlığının Türkiye’ye arama ekibi yöneltme konusundaki hızlı kararının peşi sıra, demin afete müdahale çabalarına arkalamak amacıyla Türk Kızılay marifetiyle mali bindi sağlanması talimatı verdim. Malta, ihtiyaç anında ülkelerle tesanüt teşhir konusunda kararlıdır.” ifadelerini kullandı.

Maltalı yardım ekibinin uğurlamasına Nazır Borg’un beraberinde Malta İçişleri, Güvenlik, Reformlar ve Müsavat Bakanı Byron Camilleri ve Türkiye’nin Valetta Büyükelçisi Erdeniz Bayındır de katıldı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye bakarak, 32 şahsiyet ekipte 1 dahi taharri-kurtarma köpeği bulunuyor.

Ekip birlikte 5,5 tonluk insanca arkalama malzemesi de götürüyor.

Malta arama-istirdat ekibinin, THY’nin tarifeli seferiyle bu akşam TSİ 02.00 sularında İstanbul’a ulaşacağı, oradan bile AFAD’ın koordinasyonunda gerekseme duyulan zelzele bölgesine gönderme edileceği öğrenildi.

-İtalyan yardımı ekibi birlikte yola çıkmaya hazır

İtalya İçişleri Bakanlığından yapılan mukayyet açıklamada bile 50’den çok kişiden oluşan İtalyan İtfaiyesi ekibiyle 10 yabanlık esenlik ekibinin, kontrol istirdat uzmanı köpeklerle bu arada İtalyan Çekicilik Kuvvetleri’ne ait C-130 tipi taşımalık uçağı ile Pisa’dan Türkiye’deki deprem bölgesine hazırlanmak için hazırlıklarını tamamladığı bildirildi.

İtalyan itfaiyesi, Twitter’dan Türkiye’ye götüreceği malzemeleri, beton biberli ve kesici ekipmanları paylaştı.

Share: