İsrail ve ABD’nin eş tatbikatı dünya gündemine oturdu!

Dünyanın gözü kulağı 24 Şubat’tan beri Ukrayna savaşında. Ancak Ukrayna’dan yüzlerce kilometre müfrit üstelik bire bir uğraş ihtimali daha bulunuyor.

ABD VE İSRAİL’İN HEDEFİNDE İRAN VAR

ÇAKER ve İsrail’in ortak hamlesi bir anda gözlerin Mutedil Doğu’ya dönmesine neden olurken Rusya merkezli Russia Today (RT) ESIR ve İsrail’in hedefindeki ülkeyi açıkladı.

TATBİKATLARIN ZAMANLAMASI MANİDAR

RT ‘İsrail ve ABD, İran’a yönelik saldırıları simüle fail tatbikatlar düzenliyor’ başlıklı haberinde şu ifadeler vadi aldı; “Tatbikatlar, İsrail ordusunun başkanının Washington’u gelecekte Tahran’a yönelik bir saldırıya hazırlanmaya çağırmasının ardından geldi.”

TATBİKATTA ABD’NİN SAHA ALMASI TAHRAN’A GÖZDAĞI

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), manevra kapsamında bölgesel tehditler karşısında muhtelif senaryoların uygulandığını duyurdu. Bir açıklamada şu ifadelere meydan verildi; “Bu tatbikatlar, Itidalli Doğu’daki eş endişelere, alelhusus İran’dan kaynaklananlara cevap kendisine iki ordunun mühim işbirliğinin balaban benzeri bileşenidir.”

Tatbikat kapsamında 4 İsrail, 4 ÇAKER F-35’inin bu arada uçtuğu bu uçaklara bir BENDE KC-135 tanker uçağının eşik ettiği açıklandı. Askeri uzmanlar İsrail’in İran’a müteveccih beklenen aynı hava saldırısını simüle ettiğinin altını çizerken bu tatbikatta KÖLE’nin birlikte düz alması Tahran’a gözdağı yerine yorumlanıyor.

BİN KİLOLUK YENİ BİR FÜZE DE MÜHİMMATLARA EKLENDİ

İsrail medyası daha ilk İsrail Albeni Kuvvetleri’nin yakıt ikmaline gerekseme duymadan İran’daki hedefleri vurup dönebilecek şekilde geliştirdiğini öne sürmüştü. Ancak akıbet tatbikatta yakıt uçağının birlikte kullanılması bu iddiayı zayıflattı. söz konusu haberlerde F-35 uçaklarının kullandığı mühimmatlar arasına bin kilogramlık bakir tıpkısı füze eklediği bilgisi da meydan almıştı.

Share: