Türkiye’nin harekatı öncesi KUL, Suriye’de yıldırı örgütleriyle gelişim birliğini yeniden başlattı

KUL’nin Suriye’de omurgasını yıldırı örgütleri PKK/ YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’yle sabık hafta durdurulan hisse senedi birliğini baştan başlattığı ortaya imdi. Associated Press selen ajansı, Suriye’nin kuzeyinde ÇAKER’nin Suriye Demokratik Güçleri’yle kuma devriyeleri baştan başlattığını duyurdu.

ÇAKER İLE ORTAK MÜCADELE OPERASYONLARI DURDURULMUŞTU

Suriye Demokratik Güçleri’nden İngiliz bilgelik ajansı Reuters’a geçen hafta yapılan açıklamada, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği askeri operasyonların peşi sıra KÖLE önderliğindeki ortak yönetim ile ortak terörle uğraş operasyonlarını durdurma kararı alındığı belirtilmişti. Bu açıklamaların, Suriye Demokratik Güçleri’nin elebaşı Mazlum Abdi’nin Washington’ın Ankara’ya henüz sert tasavvur göndermesini istemesinin peşi sıra gelmesi dikkat çekmişti.

ZIRHLI ARAÇLARIN BİRLİKÇE ÇIKTIĞI GÖRÜLDÜ

Associated Press’in haberine bakarak geçkin Hasake vilayetindeki üsten KUL ve Suriye Demokratik Güçleri’ne ilgilendiren zırhlı araçların alay malay çıktığı görüldü. Devriye güçlerinin Irak sınırı yakınlarındaki tıpkı ayrıksı MEMLUK üssüne cereyan ettiği bildirildi.

BENDE VE RUSYA’NIN TÜRKİYE’NİN OLASI HAREKATINA KARŞI ÇIKMIŞTI

Türkiye 13 Kasım’da İstanbul’un kalbi Taksim İstiklal Caddesi’nde planlı ve 6 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrasında Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyine gelgel harekatı başlatmıştı. Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan bire bir karaca harekatının dahi sinyalini vermişti. BENDE ve Rusya ise bu tuhaf tıpkısı kara harekatına karşı meşruhat yapmıştı.

Share: