KIRKLARELİ – Tekaüt polis memuru 32 yıldır vatandaşın “arzuhalini” kağıda döküyor

Kırklareli’nde 32 yıldır arzuhalcilik fail emekli polis güçleri memuru Ulvi Hatır, vatandaşların hüznüne ve mutluluğuna yazdığı dilekçelerle ortak oluyor.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 1968 yılında arzuhalcide yazdırdığı dilekçeyle polisliğe başvuran Ali Sevim, sınavı başarıyla geçtikten sonra Samsun, Mersin Ağacı, Diyarbakır ve Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde fariza yaptı.

1991 yılında tekaüt olan Sevim, Lüleburgaz’da kiraladığı 10 metrekarelik dükkanda arzuhalcilik yapmaya başladı. Yaşına rağmen vatandaşların hüznüne ve mutluluğuna tafsilatlı yıllar daktilosuyla ortak olan Sevgi, serencam 2 yıldır dilekçelerini ara sıra bilgisayarda kimi zaman birlikte eski daktilosunda yazıyor.

Sevim, AA muhabirine, mesleğini bayıla bayıla yaptığını, daktilonun tuşlarına dokunmaktan bahtiyarlık duyduğunu söyledi.

Memuriyet hayatında üstelik yazı işlerinde çalıştığını anlatan Kalp, “Polisliğe başvurma ettiğimden beri aklımdaydı, ‘zor olursam bu mesleği yapacağım’ diye niteleyerek. Bugüne büyüklüğünde 10 daktilo eskittim. Son yıllarda bilgisayara intikal yapmaya başladık. arada sırada bilmediğimiz konular ve kelimeler geliyor, onları birlikte kitaplardan bakıyor ve yazıyoruz.” dedi.

“Gâh eyyam boş geçiyor, bazen 3-5 dilekçe yazıyorum”

Bağlılık, dükkana gelmediği günler çok sıkıldığını ve adeta zamanın geçmediğini belirterek, “Abece düzenlemek beni rahatlatıyor. İnsanlar memnun olursa henüz dahi mutlu oluyorum. Bazen günler abes geçiyor, kimi vakit 3-5 arzuhâl yazıyorum. Belli tıpkı fiyatımız bile bulunmayan, vatandaş gönlünden geçeni bırakıyor, alelhusus müzaheret dilekçelerinden dünyalık almıyorum.” diyerek konuştu.

Geçmiş yıllarda resmi dairelerden daktilo sesinin yükseldiğini ancak teknolojinin gelişmesiyle duyulmaz olduğunu dile getiren Muhabbet, “Daktilograf insana ayrı tıpkısı sağlık veriyor. Ayrımsız resmi daireye girdiğinde bir vakitler ‘tak tak tak’ daktilograf sesleri gelirdi, deminden bulunmayan. Bilhassa resmi dairelerde daktilograf sesi geldiğinde çok hoşuma giderdi amma demin yok o sesler, bilgisayara geçeli daktilograf kalmadı.” ifadesini kullandı.

Share: