Yavru ve çoluk çocuk kaykay pisti istiyor

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde bala ve çoluk çocuk, incitici alışkanlıklardan ırak durmak amacıyla yaptıkları kaykay spor için kendilerine ait tıpkı pist istiyor.

Bala ve çoluk çocuk, ana yol ve sokak ortalarında sevdikleri sporu yapmaya çalışıyor. Izdırap alışkanlıklardan uzak durmak üzere sokak ve kent meydanı kadar yerlerde kaykay işleyen yavru ve gençler, kısıtlanmış imkan ve yumruk koşullar altında sevdikleri sporu yapıyor.

Biberli alışkanlıkların arttığı bu zamanda sportif faaliyetlerin arttırılmasını isteyen 17 yaşındaki Muhittin Kamalak, “Kısaca 2 yıldır kaykay sporu ile ilgileniyorum. Yaşadığımız yerde kayacak yerimiz olmadığı amacıyla bu durumdan rahatsızız. Çalıştığımız üzere normalde akşamları kayabiliyoruz. Sportif cerrahi müdahale için seçkin etkinliğimiz bulunmayan. Spor yapabilecek tıpkı alanımız elan doğrusu çalışabilecek benzeri alanımız namevcut. Son zamanlarda konu kullanımı arttı az buçuk. Yaşıtlarımızın, bizden büyük ve küçüklerin spor yapabileceği değişik aktivitelerde bulunabileceği yerler istiyoruz. Tığ şu zaman yerimiz olmadığı amacıyla meydanlarda temel yollarda kayabiliyoruz. Örtüsüz kaydığımız amacıyla bu hastalık veriyor çevredekilere. Buradan yetkililere sesleniyorum. Ufak çaplı bile olsa kayabilmemiz üzere 2 rampa bize kâfi” dedi.

15 yaşındaki Egemen Baykuş ise, “Kaykay sporuyla uğraşıyorum. Meydanlarda kayıyoruz ve çevredeki insanlar bunlardan huzursuz oluyor. Çalışma yaptığımız alanda insanlar bize bilcümle dağ bahis ediyorlar. Birçok arkadaşımız bu dağ sözlere maruz kalıyor. İki şerha düz vardı, bir tane daha yaptılar. Onun bir tanesine bizler için say alanı yapılabilirdi. Apartmanlar yapıyorlar, materyal harcıyorlar o kadar. Bizler için de ayrımsız iş alanı yapılabilir. Bizlere mesai alanı yapılması amacıyla imza topladık ama imzaları kabul etmediler. Bu durumdan insanlar huzursuz bizler birlikte insanlara taciz etmek istemiyoruz. Kaykay yapıyoruz ve kaykay üstelik sesli aynı spor. Bu durumda tığ bindi istiyoruz iki kesim rampa koysalar o de bize yeter aslında” ifadesini kullandı.

Hüseyin Battal (16) ise, “Burada kayacak tıpkısı yerimiz bulunmayan. Gündüzleri okula gidiyoruz, akşamları kayabiliyoruz. Akşamları da ulus tasalı olduğundan etraf, bizi meydandan kovuyorlar. Bu durumdan belde bir nice arkadaşımız bu sporu tasarruf etmek zorunda kaldı” dedi. – KAHRAMANMARAŞ

Share: