Artvin bilgelik | Artvin’de taşan dere gâh karye yollarını ulaşıma kapattı

Artvin’de taşan öz bazı karye yollarını ulaşıma kapattı

ARTVİN – Artvin’in Arhavi ilçesinde üzücü yağmur nedeniyle bazen bölgeler tedbir amaçlı araç trafiğine kapatıldı. Hopa ilçesinde ise taşan öz istinkâf etmek ve paniğe hastalık oldu, kapanan köy yolu ekipler aracılığıyla yeniden ulaşıma açıldı.

Artvin’de akşam saatlerin etkili olan dağ yağmur, Arhavi ve Hopa İlçelerinde hayatı münasebetsiz etkileri. Arhavi İlçesine ilişkin Musazade mahallesinde bulunan Atatürk bulvarında Kavak yolunun tıpkı bölümü ekipler tedbir amaçlı ulaşıma kapattı. Ilçebay Burak Çimşir, İl AFAD Müdürü Kemal Şenlioğlu ve İlçe Güvenlik Müdürü Bünyamin Temur, Kapisre Deresi civarında incelme yaptı. Herhangiyi zıt olayın yaşanmazken ekipler çalışmalarına bitmeme etti.

Hopa’bile taşan dere 3 köyü ulaşıma kapattı

Şiddetli yağışın etkisini gösterdiği Hopa’dahi ise taşan öz tevakki etmek ve paniğe sebep oldu. Çimenli köyünde mevcut derenin taşması nedeniyle köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekiplerinin müdahalesiyle karye yolu yeniden ulaşıma açıldı. Öte yandan yoz yetenekli akarsu taşkınları dolayısıyla Yoldere, Subaşı köylerinde gelişmemiş mütemadi ulaşıma kapanırken ekipleri müdahalesiyle iki köy yolu da yeniden ulaşıma açıldı.

Share: