DOÇ. DR. NEDİM URHAN AKIBET YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İLİM Kültür ve Terbiye Vakfı (İKEV) Mütevelli Heyeti Başkanı ve zahmetli öğretim üyesi Doç. Dr. Nedim Urhan serencam yolculuğuna uğurlandı.

Doç. Dr. Nedim Urhan 87 yaşında hayatını kaybetti. Nedim Urhan’ın üzere bire bir süre tedrisat üyeliği dahi yaptığı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde tören düzenlendi. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Cami’iinde ikindi zamanı kılınan cenaze namazına Nedim Urhan’ın oğlu Osman Urhan, Damadı Prof. Dr. Yaşar Ağır Ezgi, ailesi, akrabaları, Dürüst Fırka İstanbul Saylav Hasan Turan, AK Tümen İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Sultanbeyli Belediye Reisi Hüseyin Incitici ve Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ile birlikte Urhan’ın sevenleri, öğrencileri ve yakınları katıldı. Urhan’ın damadı Prof. Dr. Yaşar Ağır Ezgi cenaze başında enformasyon yaparken, oğlu Osman Turhan ise Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan ve Afiyet Bakanı Fahrettin Koca’ya taziye dileklerinden ortalık teşekkürlerini iletti.

Artvin doğumlu Nedim Urhan Türkiye’nin mütenevvi bölgelerinde önder hatiplik ve öğretmenlik yapmış, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim dalında talim üyeliği görevi üstlenmiş, üniversiteden 2002 yılında zahmetli olmuştu.

Töreninin peşi sıra Urhan’ın cenazesi Karacaahmet Mezarlığı’nda defnedildi.

Share: