Kadına şiddeti ele aldı finalist oldu

Malatya İnönü Üniversitesi Radyo Yerleşke ekibinden Merve Keder, TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda “Radyo Draması” alanında finale kaldı. Endişe, Türkiye’nin kadına şiddette 129 büyüklük içerisinde 26’ncı tam saha aldığını vurgulayıp, kadına çaba ve karı cinayetleri üstüne proje hazırladı.

Ahbaplık Fakültesi maliyetsiz öğrencisi Merve Bulut, “Radyo Draması” alanında finale kalmasından âlem mutlu olduğunu belirtti. Keder, bu derecenin onun üzere şaşırtı olduğunu ve yarışmaya radyoya olan ilgisinden yağlık katıldığına dikkat çekip, “Bu projede zat alanım hususiyet ile radyoyu harmanlayıp, ortaya meydana getirici ayrımsız yapıt çıkarmayı istedim. Projemin konusu maalesef ki Türkiye’de çokça aktüel benzeri laf olan kadına yol ve eş cinayetleri üzerine. Türkiye kadına şiddette 129 ülke içerisinde 26’ncı sırada. Hakeza bir konuyu seçmemin sebebi maatteessüf bu sayımlama oldu. Projemde darülfünun öğrencisi Azra Gülendam cinayeti ve Avukat Müzeyyen Isı cinayetini yansıttım. Kadına çaba seçkin alanda var ve bu konuda ses getirecek benzeri projeyi yapmayı bu ülkenin kadınlarına borç edindim” ifadelerini kullandı.

Keder, proje danışmanı olan İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Monitör ve Beyaz Perde Bölümü Akademisyen ve Radyo Kampüs Genel Koordinatörü Doç. Dr. Baharat Öztürk’e, Sayısal Açacak Şefi Serkan Açıkgöz’e, bu projedeki takım arkadaşlarına ve destekleyen herkese teşekkürname etti. – MALATYA

Share: