2023, sanal gerçekliğin yılı olacak

Deloitte’un “2023 Teknoloji, Iletişim Araçları ve Uz Iletişim (TMT) Öngörüleri” raporuna göre, küresel sanal nesep pazarı aynı önceki yıla göre yüzde 50 büyüyerek 7 bilyon dolara ulaşacak.

Şirket açıklamasına bakarak, Deloitte, teknoloji, medya ve uz iletişim dünyasının önde mevrut trendlerini ve bu trendlerin dünya genelindeki işletmeleri ve tüketicileri zahir etkileyeceğini ortaya koyan “2023 TMT Öngörüleri” raporunu yayınladı.

Raporda öne sâdır başlıklardan biri mevhum kaynak alanındaki yükseliş oldu. Akıbet dönemde özellikle terbiye, sanayi, keyif, baziçe, savunma uran, hars ve turizm, yolculuk ve coşku alanlarında ağır sıklet şekilde beğenilen sanal hakikat, şirketlerin anbean küsurat şekilde envestisman yaptığı ayrımsız düz haline geldi.

Deloitte’nin hazırladığı 2023 TMT Öngörüleri raporuna bakarak, toptan sanal hakikat pazarı aynı esbak yıla göre yüzde 50 büyüyerek 7 milyar dolara ulaşacak.

Sanal gerçekliğin seçme yıl küsurat popülaritesi ile bu büyümenin yüzde 90’ının sanal temel başlığı satışlarından geleceği düşünülüyor. 2023’te sayı farkı fiyatının 450 dolar olacağı öngörülen sanal esas başlıklarından 14 milyon adet satılacağı durum ediliyor.

Aktif olarak beğenilen başlıkların sayısının de 2022’nin evvel 6 mahiye dönemine göre yüzdelik 50 artarak 22 milyona ulaşacağı düşünülüyor. Pazarın kavrayışsız kalanını ise FPS, konkur ve benzetim oyunları uygulamalarının oluşturacağı tahmin ediliyor. Pil, ekranlar ve patırtılı karışma girmek üzere asıl teknolojideki iyileştirmelerin bile bu büyümeyi hızlandıracağı öngörülüyor.

Açıklamada görüşlerine düzlük verilen Deloitte Teknoloji, Iletişim Araçları ve Telekomünikasyon Lideri Stabil Aslantaş, dünyada yükselen sanal mahiyet kullanma eğiliminin farklı alanlara dahi taşınacağını belirtti.

Özellikle kurumsal alanda sanal gerçekliğin bir nice fırsatı barındırdığını aktaran Aslantaş, şunları kaydetti:

“İş deneyimlerinin simülasyonlarında, kurumsal ve endüstriyel sistemleri görselleştirmekte ve küşayiş nedeniyle oluşması muhtemel zorlukların üstesinden gelinmesinde sanal ana hayatı kolaylaştırıyor. Kullanıcılar, engin çalışırken hareket arkadaşlarıyla sayısal modellere aracısız dokunarak ve onları kullanarak üç buutlu nesneler ve asıl zamanlı sayısal ikizlerle etkileşime girebilecekleri mevhum alanlarda aynı araya gelebilecekler.

2023’te, işletmelerin ve tüketicilerin elan birkaç kaynakla daha fazlasını yapmasına koruyucu olacak bire bir sıra teknolojinin tezelden gelişerek kullanılmaya başlanacağını öngörüyoruz. Değişen bitiren alışkanlıklarıyla birleşen teknolojik gelişmelerdeki atılımlar, yöneticilerin de stratejilerini temelli yenilemelerini zorunlu kılıyor. Sektörlerinde öne çıkmak isteyen şirketlerin bu gelişmeleri yakından izlemesi gerekiyor.”

“Içtimai medya üzerinden yapılan ticaret, geleneksel e-ticareti dahi geride bırakıyor”

2023 TMT Öngörüleri raporunda öne sâdır değişik başlıklar ortada şunlar saha alıyor:

“Sosyal iletişim araçları üzerinden yapılan tecim, geleneksel e-ticareti bile geride bırakıyor. Dünyada toplumsal medyadan yapılan eser ve hizmet harcamalarının 2023’te 1 trilyon doları aşacağı aritmetik ediliyor. Güzeşte yıl 2 milyardan aşkın insanın içtimai medya üzerinden alışveriş yaptığı göz önüne alındığında 2022’üstelik bu biçim üzerinden 800 bilyon dolar olan aksata hacminin gelecek sene yüzde 25 büyüyeceği öngörülüyor.

Deloitte Küresel’in yaptığı tıpkısı araştırmaya bakarak, toplumsal medya fenomenleri Y ve Z kuşağının mübayaa kararlarını X kuşağına imdi etkiliyor. Mail gelecekte bile içtimai medya üzerinden yapılan ticaretin evrim geçireceği ve bakir ürünleri bulmanın daha macerasız, ödeme yapmanın elan çarpık çurpuk ve henüz çabuk olacağı belirtiliyor.

Birçok kuruluş kemiksiz sıfıra vurmak istiyor ve uygulayım bilimi sektörü birlikte cıvıl cıvıl tıpkı taahhütte bulunuyor. Deloitte’un gerçekleştirdiği Toptan CxO sürdürülebilirlik araştırmasına bakarak, uygulayım bilimi şirketleri abuhava değişikliği üstüne daha aceleci çalışıyor. Teknoloji şirketlerinin net rate hedefine idrak olasılığının farklı şirketlere göre yüzdelik 13 daha fazla olduğu öngörülüyor.

Bağımsız 5G ağları, sanallaştırılmış, bulut merkezli yetkinlikler sunarak, kablosuz teknolojideki (2G/3G/4G) eski ilerlemeleri aşamalı benzeri şekilde ortadan kaldıracak. Deloitte Global’e göre, 5G bağımsız milletvekili ağlarına envestisman işleyen cıvıl cıvıl apışlık operatörlerinin sayısı 2022’üstelik 100’ün üstündeyken 2023’ün böylece genişlik birkaç 200 olması bekleniyor.

Sanal prodüksiyonun vasıta ve teknikleri, film ve beyaz perde endüstrisini dönüştürüyor, hayallerin ekrana yansıtılmasını sağlıyor, yapım sürelerini kısaltıyor ve post yapım sırasında mahiyet zamanlı bilgisayarla üretilmiş görüntüleri ve görsel efektlere ana hayattaki setlerde maltalık veriyor. Deloitte Toptan, 2022’bile tahmini 1,8 bilyon dolarlık büyüklüğe eş olan mevhum üretim araçları pazarının 2023’te yüzdelik 20 artışla 2,2 bilyon dolara ulaşacağını hesap ediyor.

Oyun pazarındaki satın alma ve birleşmeler, konsolidasyon, şirketlerin portföylerinde düzlük düz oyunlar ve gelişen baziçe teknolojisinin desteğiyle büyüyor. Deloitte Global, 2023’te videoteyp oyun şirketi bileşke ve satın almalarının sayısının, 2022’nin yüzdelik 30 namına anlayış edilen çeyreklik büyümesinin biraz henüz altında kalarak kestirmece yüzde 25’lik tıpkısı orana ulaşacağını öngörüyor. Video oyun hizmetleri, sunduğu deneyimler ve gelişim modelleri yenilikler getirirken konsolların tedbir zincirleri, pandemi döneminde yeni tohum deneyimlere yönelik artan talebi bastırmak hedefiyle yatırımlarını artıracak. 2022’da piyasaya sürülmesi beklenirken yokuş tarihleri ertelenen birçok oyunun 2023’te oyunculara ulaşacağı hesap ediliyor.”

Share: