Şanlıurfa hars nutuk haberleri: ‘Şanlıurfa Barhana Paneli’ tanıtımında katılımcılar Şanlıurfa’ya hayran kaldı

– ‘Şanlıurfa Kafile Paneli’ tanıtımında katılımcılar Şanlıurfa’ya hayran kaldı

-Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Reisi Beyazgül: “Şanlıurfa gastronomi şehridir, Şanlıurfa çalgı şehridir, Şanlıurfa kültür şehridir, Şanlıurfa çıdam şehridir, Şanlıurfa merbutiyet şehridir”

ANKARA – Ankara’da gerçekleştirilen “Şanlıurfa Barhana Paneli’nde” yapılan site tanıtımı, delege büyükelçileri ve arsıulusal çalım temsilcilerini etkisinde bıraktı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kafile ve sığınmacı alanında şehremaneti kapasitesinin güçlendirilmesi adına ‘Şanlıurfa Barhana Paneli’ yapıldı. Tanıtım tadında geçen panelin açılışında, Şanlıurfa Belediyesi’nin kafile ve mülteci alanında yaptığı çalışmaların beraberinde şehrin tarihi, coğrafi ve kültürel özelliklerinin meydan aldığı lansman filmi gösterildi. Ankara Grand Hotel’üstelik yapılan panele Şanlıurfa Büyükşehir Şehremini Zeynel Abidin Beyazgül, Cumhur Reisi Başdanışmanı Mehmet Yağız, Mürekkep Milel Mukim Koordinatörü Alvaro Rodriguez, Tayvan Ankara Temsilcisi Volkan Chih-Yang Huang, Kuveyt Ankara Büyükelçisi Wael Yousef Alenzi, ve Alman Arsıulusal İş Birliği Kurumu Türkiye Koordinatörü Rubeena Esmail’in birlikte birçok ulusal ve arsıulusal bünye temsilcisi ortaklık sağladı. Panelde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Reisi Zeynel Abidin Beyazgül ve Cumhur Reisi Başdanışmanı Mehmet Kara açım konuşması gerçekleştirdi.

Burada benzeri istişare gerçekleştiren Beyazgül, Şanlıurfa’nın bir nice peygamberin yaşadığı şehir olduğunu ve Göbeklitepe nedeni ile de medeniyetin başladığı şehir olduğunu vurgulayarak, “Şanlıurfa gastronomi şehridir, Şanlıurfa müzik şehridir, Şanlıurfa kültür şehridir, Şanlıurfa çıdam şehridir, Şanlıurfa sevgi şehridir. Bu şehrin Suriye ile 200 kilometreye yakın ayrımsız komşuluğu vardır. Resulayn, Lif Abyad ve Göz Halk Arab yandaki şehirlerimizdir. Bugün Suriye’dahi yaşanan dramdan dünya terörden kaçan, hayatını yönetmek isteyen i insanların göç ettiği şehirdir Şanlıurfa. Bu göçü alan Şanlıurfa değişik tıpkısı sınavla karşılaştı. Familya sahipliği ile müsamaha ile sınav oldu. Ama buraya gelen insanlar ise hasretle ayrılıkla yoksullukla imtihan oldu. Bu sınav 11 yıldır devam ediyor. 11 yıldır siz dostlarımıza beraberiz” diye konuştu.

Beyazgül açıklamasında, Şanlıurfa’nın yaklaşık 400’bin Suriyeli vatandaşın, hep ihtiyaçları karşılanacak şekilde mihman edildiğini belirtti.

Türk toplumunun misafirperver toplumların başında geldiğini ve Şanlıurfa’nın bunun sunu balaban temsilcisi olduğunu rapor eden Kişmiri, Hicret Etmek zorunda kalan insanların hayatlarını kamu sürdürmelerinde belediyelerin büyük rolü olduğunu vurgulayarak, “Bunu ilk defa Şanlıurfa belediyemiz gördü ve ayrımsız ofis başkanlığı kurdu. İlk kuran şehremaneti. Bundan ahir çalışmalar sanırım bu yönde gidecek zira belediyelerin göçmenlerle ilgili çokça iri katkıları var ve onlar yapmazsa çok pürüz içerisinde olunacaktır. Birçok sivil cemiyet kuruluşu ve bunun beraberinde ihtişam yani kafile idaremiz tabiatıyla seçme şeye koşmaya çalışıyorlar ama belediye o şehrin asli unsuru. Belediyenin yapması çok elan kebir. Yollar yapacak, sular getirecek, elektrikler yanacak dayanabilen haddinden fazla ihtiyacı şehremaneti karşılayacak. Bunu gören önceki Şehremaneti Şanlıurfa belediyesi” şeklinde konuştu.

Panelin sonunda Başkan Beyazgül, Mürekkep Uluslar Mukim Koordinatörü Alvaro Rodriguez ve Alman Arsıulusal İş Birliği Kurumu Türkiye Koordinatörü Rubeena Esmail’e şehrin tarihini simgeleyen hediyelerle alay malay Şanlıurfa’nın tarihi için açıklamalarda bulundu. Açıklamalardan etkilenen Rodriguez ve Şanlıurfa’ya henüz ilk üstelik geldiğini belirterek orada evindeymiş gibi hissettiğini açıkladı ve ziyaretlerine bitmeme edeceğini bildirdi.

Share: