Patika liseliler gerekseme sahiplerine arkalama elini uzatıyor

Bartın’üstelik iz lisesi öğrencileri, gerekseme sahibi ailelere arkalama elini uzatarak hayatlarına dokunuyor.

Milli Terbiye Bakanlığı marifetiyle hayata geçirilen “Patika Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor” projesi kapsamında İl Milli Terbiye Müdürlüğünce gerekseme sahibi ailelerin gereksinimlerinin karşılanması için iş yürütülüyor.

Bu kapsamda, 34 yıl evvel evlenerek Rusya’dan Akağaç köyüne kadın gelen ve 2 yıl önce eşini kaybeden 2 yavru annesi 52 yaşındaki İrina Keman’ın evini revize etmek üzere harekete geçildi.

Müdürlük koordinasyonunda aynı araya gelen Bartın Mesleksel Beceri Anadolu Lisesi ile Bartın Mesleksel Terbiye Merkezi hoca, usta ve öğrencileri, yanlarına boya, fırça, ruh ve katışıksızlık malzemelerinin yanı sıra aş damı dolabı, gaz ocağı, halı kadar aile eşyaları alarak köye gitti.

Hummalı çalışmayla evvel yerine evdeki eşyaları dışarı çıkaran 20 nefis kadro, tıpkı taraftan habbe tadilatını yaptı, başka taraftan konu, pencere ve duvarları boyadı.

Öğrencilerin yaptığı mutfak dolabının bile yerleştirildiği evde priz ve lambalar yenilendi, fay musluklar onarıldı.

Halı, koltuk örtüleri, akak, denk, nevresim takımı kabil eşyalar dahi yenilenirken, yakacak, gıda ve saflık malzemeleri da aileye teyit edildi.

Öğrencilerin çalışması sonucu aile, çarkıt görüntüsünden kurtulurken, halk uzatılan karı henüz bereketli ve akman bir ortamda gönül imkanına kavuştu.

“Akademik başarının yanı sıra farklı sorumluluklarımız da var”

İl Milli Eğitim Bilimi Müdürü Oğuzhan Enerjik, AA muhabirine, patika liseleri ve mesleksel teknik yetişek merkezleriyle sosyal rehavet projeleri yürüttüklerini söyledi.

Bakanlığın projesi kapsamında Vilayet talimatıyla düzenlenen çalışmalar çerçevesinde akıbet olarak gerekseme sahibi aynı ailenin evini yenilediklerini dile getiren Enerjik, şöyle devam etti:

“Burada cıvıltı tesisatı bölümü öğrencileri evin zindelik tesisatını, akarsu tesisatı bölümü öğrencileri hassas kıvrılmış ve bataryaları yeniliyor. Bir zamanda evimiz dolu boyanıyor. Eşya içecek bölümü öğrencilerimiz ile konaklama ve seyahat bölümü öğrencilerimiz üstelik lüp meşgul temizliğini yapıyor. Yorganlar, yastıklar, çarşaflar yenileniyor. Bire Bir zamanda mobilya dekorasyon bölümü öğrencilerimiz da sülale sahibine mutfak dolabı bağış etti. Evimizi daha temiz ve henüz iyi bire bir şekilde teslim ediyoruz.”

Enerjik, akademik başarının beraberinde değişik sorumluluklarının de olduğuna bel ederek, “Öğrencilerimizin hem kişi ayakları üstünde durmasına hem üstelik toplumda sosyalleşmesine ve vatandaşlarımızla kaynaşmasına üstelik çok önem veriyoruz. Devletimiz var olsun, devletimiz, imkanlarımız çok iri. Bu projelere bitmeme edeceğiz. Projede emeği olan hoca, öğrenci ve idarecilerimize, bu imkanı sağlayan sayın Bakanımıza ve sayın Valimize bile şükranlarımı sunu ediyorum.” diye konuştu.

“Evimiz bakir ayrımsız görünüme kavuştu”

Ev sahibi İrina Keman, imkanı olmadığı için evinde bakım ve tadilat yaptıramadığını söyledi.

Öğrencilerin duyarlı davranışından bahtiyarlık duyduğunu tamlayan Keman, “Evimin boyasını yaptılar. Dolaplar takıldı, periferi temizlendi. Memnunum, çokça sevinçliyim. Özellikle mutfak dolabı için haddinden fazla iyi olsunlar, basit çok ihtiyacım vardı.” ifadelerini kullandı.

Yay, evlerinin adeta bakir bire bir görünüme kavuştuğunu aktararak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Share: