Keyif Çalışanları Sendikası Hatay İl Temsilcisi Hüccet Daşkın: “Bire Bir Dakika Önce Keyif Personelleri Dinlendirilmeli. Çünkü Biz Robot Değiliz. Biz de…

Bilim: EMRE SERCAN İKE/ Müşteri: ÜNAL AYDIN

Esenlik Çalışanları Sendikası Hatay İl Temsilcisi Hisse Senedi Daşkın, deprem bölgesindeki afiyet çalışanlarının idari cevaz kapsamına alınmasını istedi. Daşkın, “Bakanlık’tan, Il’ten ricamız aynı dakika geçmiş sağlık personelleri dinlendirilmeli ve bu mağdurluk giderilmeli çünkü tığ robot değiliz. Tığ de insanız” dedi.

Afiyet Çalışanları Sendikası Hatay İl Temsilcisi ve 112 personeli Burhan Daşkın, Vilayet Genelgesi’yle keyif çalışanlarının yönetimsel cevaz kapsamı dışında tutulduğunu belirterek, şunları söyledi:

“ŞIFAHANE PERSONELLERİ 48 SAAT, 72 SAAT MISIL TUTTU ARALIKSIZ”

“Depremin önce gününden beri sağlık çalışanları var kuvvetiyle sahada. Lazım kontrol kurtarma operasyonlarında olsun ister göçük başında medikal vakalara, trafik kazalarına olsun 112 ekipleri müdahalelerini seçkin dönüş sürdürdüler. Bunun haricinde hastane personelleri tek istirahat olmadan hastanede uyuyup, kere dışında kişi araçlarında uyuyup kavrayışsız nöbetlerine bitmeme ettiler ki, çoğu can 48 saat 72 saat defa tuttu kesintisiz.

“İL DIŞINDAN GELEN SAĞLIK PERSONELLERİ HATAY’IN YÜKÜNÜ SIRTLAYABİLİR”

Bunun haricinde şu an dış ekiplerden yeterince ekip geldi. Söz Gelimi size şöyle söyleyeyim, Hatay amacıyla kat sayı vereyim, Hatay’da normalde 64-70’e mümasil ayrımsız ambulans ekibimiz vardı hareket öncesinde amma şu zaman 344 tane il dışında gelen ambulans ekipleri var. Bu ambulans ekipleri Hatay’ın yükünü tamamen sırtlayıp alabilir. Onun haricinde iklim dışından mevrut esenlik personelleri şu zaman hastanelerde, kim elhak bir nice şifahane şu zaman kullanılamaz halde, sahra hastaneleri var. Şifahane namına Dörtyol Azamet Hastanesi sismik izolatör olduğu amacıyla şu dakika ayakta ve buradan mukteza esenlik hizmetleri veriliyor. İl dışından mevrut ekipler bizim bu keyif personeli açığımızı tamamen kapatabilirler. O yüzden bölgede çalışan sağlık personelleri, hareket bölgesinde müteharrik keyif personelleri acilen yönetimsel izne ayırılmalıdır. Biz bu talebimizi defalarca dile getirdik.

“ENKAZDAN KENDİSİ ÇIKIP O TRAVMAYI HENÜZ ATLATAMADAN YİNE NÖBETTEYDİ ARKADAŞIMIZ”

EN SON Valilik benzeri genelge yayınladı. Il genelgesinde de yönetsel izinle ait şunu söylüyor; belediyeler, sağlık hizmetleri 112 çağrı merkezi çalışanları ve mecburi izinliler aut, 10 yaş altı çocuğu olanlar, hamileler, şehit gazi yakınları üzere bunlara yönetimsel cevaz verildi gine esenlik personeline verilmedi. Fakat burada es geçilen şöyle bire bir madde var. Keyif personelleri dahi aynı depremzede, bakınız Antakya’de 04.17’da yer sarsıntısı olduktan sonra kişi çocuğunu enkazdan çıkarıp nöbete giden arkadaşlarımız var. Henüz da acısı enkazdan kendisi çıkıp o travmayı henüz atlatamadan evvel şeb yine nöbetteydi bu arkadaşlarımız. Biz bu mağduriyetin tıpkısı an evvel giderilmesini istiyoruz. Zira psikolojik kendisine insanlar tükenik durumda, Hatay’da depremin etkilenmediği bölgelere gidin insanlar evlerine gidemiyor. Yoldan tek kamyon geçtiğinde aile titrediğinde insanlar sokağa koşuyor kim elhak eve giren yok.

“ŞIFAHANE YANLARINA SAĞLIK PERSONELLERİ İÇİN ÇADIR KURULMALI”

Deri sıkıntısı yeni bakir aşılmaya başlandı. Elan kullanılmamış kullanılmamış insanlar çadırlara geçmeye başladı. Bu ne kadar sürer bilmiyoruz. Keyif personellerinin bile dinleneceği alanlar olması geçişsiz. Bildirme basitinden şifahane yanlarına sadece afiyet personelleri üzere çadırlar kurulmalı, onların dinlenmesi amacıyla çadırlar kurulmalı. Onun haricinde 112 istasyonlarına aileleriyle birlikte konaklayabilecekleri çadırlar kurulmalı, bu şekilde bakım akışı aksatılmamalı. Şu zaman 112 istasyonlarına çadırlar kurulmaya başlandı, kuruldu ancak bu çadırlar yurt. Bozukluk? Çadırların içerisinde ısıtıcı namevcut bu birincisi. İkincisi hasar almamış 112 istasyonlarında, afiyet personelleri gelip ailesiyle kalıyorlar. Ayakta kalmayan, korkulu hasarlı 112 istasyonlarında çadırlar ancak. Mesela burada 3 grup var. Bu 3 ekipten 12 personel çalışıyor ama tek çadır var 3 sunum yatak var. Yani bu daraç.

“BİZ ROBOT DEĞİLİZ, BİZ DA İNSANIZ”

Burada yer basitinden müteharrik ayrımsız arkadaşımız, iki kardeşini depremde kaybetti. Üniversiteye hazırlanıyordu ayrıntılar. Gebe ve 10 yaşının altında beribenzer çocuğu var. Yani bu genelgedeki bilcümle şartlara uyuyor. Uymadığı tek husus sağlık personeli olması, bizim ricamız Bakanlık’tan, Il’ten ricamız, benzeri zaman geçmiş sağlık personelleri dinlendirilmeli ve bu mağdurluk giderilmeli zira biz robot değiliz. Tığ bile insanız.”

Share: