Artvin haberleri… Borçka Belediyesi’nin Çağrısıyla Sokak ve Caddelere Parke Taşı İmece Yöntemiyle Döşeniyor

MAKSAT İSTANBULLU

Borçka Belediyesi’nin imece çağrısıyla ilçede ana yol ve sokaklara parke taşı halkın katılımıyla döşeniyor. Borçka Belediye Reisi Ercan Orhan, “Şiarımız şuydu, ne yaparsak halkla bu arada yapacaktık. Cemiyet ehil çıkarsa, sosyete inanırsa daha kudretli olacağımıza inanıyorum. Onun için yaptığımız bilcümle çalışmalar halkla gelişigüzel yapmaya hız ediyoruz” dedi.

Artvin’in Borçka ilçesinde çıkmaz ve caddelere parke döşeme işi imeceyle yapılıyor. Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, yapılan çalışmayla ilgili şu bilgileri verdi:

“Tahminî 40 yıldır sav var bu Borçka’dahi, bu enfrastrüktür ve dal yapıyla ait çalışmalar yapıyoruz. Zaman da vatandaşında bu işi üstlenmesi ve dayanışma zehir yapmak amacıyla birlikte tıpkı imece çağrısı yaptık ve bu imece çağrısı doğrultusunda vatandaşlarımızda katılma ettiler sağlıklı olsunlar. Birlikte hangi kadar çabuk tıpkı şekilde bitirirsek vatandaşlarımızın dirim konforu o büyüklüğünde artacaktır. Bizim de amacımız bu yönde umarım amacın ada ulaşacaktır ki gördüğünüz kabil ulaşmış durumda vatandaşta yaptığımız bu çalışmaya topluluk çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

“BİRLİKTE ÇALIŞMAYA MÜCAHEDE EDİYORUZ”

Bu faaliyet devam edecektir, bu imece kültürü bile filhakika bu toprakların bire bir kültürü ve bu kültürü henüz üstelik geliştirmemiz gerekiyor. Tesanüt yaşatır çünkü. Dayanışmayla yapılırsa elan işlerimiz hafifler ve elan hızlı aynı şekilde ilerler. Bugün burada Muratlı Caddesi’nde açık benzeri alan acul ayrımsız şekilde bitirmemiz gerekiyordu. Sağlıklı olsunlar zaman vatandaşlarımızda ortaklık ettiler, sivil toplum kuruluşları ortaklık ettiler. Bizlere destek oluyorlar hızlı benzeri şekilde umarım kar yağıncaya büyüklüğünde ana yol ve sokakları de gelişigüzel açıkgöz olacağız. Devamı gelecek, bütün caddelerdeki esnafta bunu bekliyor, rastgele caddenin esnafı de o dayanışma ağına katılacağını tabir ediyor. Şiarımız şuydu; ne yaparsak, halkla bu arada yapacaktık ve bu doğrultuda halkımızı yanımıza alarak yaptığımız hep çalışmalarda halkımızı dahi bilinçlendirerek, sosyalist belediye anlayışını imdi tamamen bilge geçirmek gerekiyor. Halkın eş çıkmadığı, toplumun önemsemediği ya bile toplumun süresince olmadığı bir çalışma tamlık namına bire bir başarıya ulaşamıyor. Sosyete topluluk çıkarsa, toplum inanırsa tığ elan muvaffakiyetli olacağımıza inanıyorum onun için yaptığımız bütün çalışmalar halkla gelişigüzel yapmaya çaba ediyoruz. Hemen üstyapı, enfrastrüktür çalışmalarında değil tabi ki zirai faaliyetlerde bile ya da farklı yekpare etkinliklerde biz halkla bu arada olmaya ve onlarla çalışmaya himmet ediyoruz.”

“YARDIMLAŞMA YOKSULLAŞTIRIR, DAYANIŞMA İSE İNSANI YAŞATIR”

SOL Tümen Borçka İlçe Başkanı Ömer Çatan ise şunları söyledi:

“Belediyenin başlatmış olduğu bu el birliği etkinliğine tığ de katıldık. Borçka’nın yıllardır süre gelen arz balaban sorunlarından biri olan ast bina ve su sorunu, tek belediyenin atılganlık edemediği bir konuya değindi Şehremini. Tığ üstelik bu tesanüt kültürünün bu topraklarda tekrar yeşermesi üzere elimizden geldiğince bindi vermeye çalışıyoruz. Biz bittabi yardımlaşma kültürünün dışında tesanüt kültürünün daha dahi yaygınlaşması taraftarıyız. Yardımlaşma insanı henüz da yoksullaştırır ama dayanışma insanı yaşatır. Bu kültürle el birliği yaşatır diyoruz, elimizden geldiğince bu etkinliğe el birliği kültürünün bu topraklarda yeşermesi üzere elimizden geleni yapacağız.”

“BİR TAŞ DE BİZDEN”

Borçka esnafı Rahşan Solmaz, “Zaman sokaklarımızı güzelleştirmeye çalışıyoruz. Başkanımız aynı imeceye davet etti bizi, biz da icabet ettik. Bizim de ayrımsız katkımız olsun ayrımsız taş da biz koyalım dedik” ifadelerini kullandı.

Borçka Belediyesi çalışanı Görüntü Kırçiçek, “Belediyede çalışıyorum. Bizim birlikte aynı tuzumuz olsun çorbada ve aynı taş de bizden olsun. Müzaheret etmeye geldik. 2 yıldır belediyede çalışıyorum ve imecelere katılıyorum. Elan evvel birlikte kenar caddemizde taş imecesi oldu, anca yardımlaşıyoruz” diyerek konuştu.

Share: