‘Kars-Erzurum Turistik Ekspresi’ ile yarıyıl tatilinde eskimemiş kere

YARIYIL tatilinde mütezayit turizm gayeli palyatif talebini bastırmak üzere Kars- Erzurum ortada başlatılacak ‘Kars-Erzurum Turistik Ekspresi’, evvel seferini erte yapacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; Turistik Doğu Ekspresi’ne kilolu irade gelmesi konusunda eskimemiş bire bir kez çalışması başlatıldı. Dönem tatilinde küsurat turizm amaçlı sâri talebini karşılamak için Kars-Erzurum ortada ‘Kars-Erzurum Turistik Ekspresi’ adında kullanılmamış tıpkı kez işletmeye konuldu. İlk seferini yarın yapacak Kars-Erzurum Turistik Ekspresi; 31 Ocak’a kadar seçkin ahit işleyecek. küçük ay içerisinde hoppadak cumartesi ve pazar günleri çalışacak. Kars-Erzurum Turistik Ekspresi; Kars’tan 07.20’birlikte akım edecek, Erzurum’a 11.10’da ulaşacak. Erzurum’dan 14.55’dahi kalkacak tren, Kars’a 18.45’de varacak. Yatar Koltuk tipli vagonlardan oluşacak tren, gidiş ve dönüşte Sarıkamış’ta duracak.

‘DEMİRYOLLARINI AYAĞA KALDIRIYORUZ’

Trenlerin, 234 kişilik kapasiteye ehil olacağı; biletlerin internetten, müteharrik aplikasyon ve gişelerden satın alınabileceği belirtildi. Açıklamada, “Ülkemizin saklı güzelliklerini hem vatandaşlarımıza hem da turistlere tanıtıyoruz. Demiryolu taşımacılığında yaşanan gelişmeler, vatandaşlarımızın gezi tercihlerini bile etkiledi. Demiryollarında baharat havasını yeniden oluşturduk. Demiryollarının Türkiye amacıyla stratejik önemde olduğunu biliyoruz. Bu bilinçle mozaiğin parçalarını birleştirircesine demiryollarını ayağa kaldırıyoruz” denildi.

Share: