Kayapınar Belediyesinden vatandaşlara spor alanında destek

Diyarbakır’ın Kayapınar Belediyesi, sporu yaygınlaştırmak üzere ilçede uygun spor alanları bulunan sitelere yönelik “spor seçkin yerde” projesini düzenledi.

Kayapınar Belediyesi, sporu yaygınlaştırmak ve başta Kayapınarlı gençler tevessül etmek üzere bilcümle vatandaşların spor yapmalarını icat etmek üzere “spor rastgele yerde” ünlü projeyi hayata geçirdi.

Proje çerçevesinde, akıllıca spor alanları bulunan Kayapınar kaza sınırları içerisindeki 8 bin nüfuslu sitelere ehlivukuf öğretmenler nezaretinde futbol, basketbol, alan topu, voleybol, satranç ve plates kursları ücretsiz yerine verildi. İhtiyaç halinde yeni ve değişik spor kurslarının açılabileceği bildirildi.

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Komutan Vekili Arif Karaman, “Spor Temas yerde” proje etkinliklerinin startının verildiği siteyi müzakere etti. kimi zaman gençlerle alay malay spor eden Karaman, projenin anlı şanlı olmasını diledi.

Karaman, şu dakika altyapısına çalışılan projenin literatür çokça daha büyüyeceğinin altını çizerek, “Uzman öğretmenlerimiz ile alay malay sitelerin yetişek için gerekseme duyduğu spor malzemelerini bile imkanlarımız kadar ihsan ediyoruz. Spor dostu Kayapınar Belediyesi olarak site sakinlerimizin mıhlı fertler olmaları, spor yapmaları ve dallı güllü kalmaları için başlatılan projenin ömre bedel uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Spor temas yerde projesi ile bilirkişi eğitmenlerden eğitim düz çoluk çocuk ve kent sakinleri, kursların düzenli geçtiğini ve ilişki duydukları spor ile ait kurs almaktan sevinme duyduklarını ifade ederek ücretsiz ayrımsız şekilde eğitim bilimi ve gereç desteği sunan Ilçebay Karaman’a teşekkür etti. – DİYARBAKIR

Share: