Sivas Belediyesinden öğrencilere mekân bilinci eğitimi

Sivas Belediyesi vasıtasıyla öğrencilerin erken yaşta belde bilinci kazanması için şehirdeki okullarda akim atık ve ansız inkılap konularını kapsayan eğitimler düzenleniyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya bakarak, Sivas Belediyesi İklim Değişikliği ve Başarısız Atılan Müdürlüğü eliyle gerçekleştirilen terbiye programları sene boyunca iklim merkezinde mevcut tekmil beş, ortaokul ve liselerde gerçekleştirilecek.

Seminerler kapsamında şimdiye kadar 13 bin 206 mektepli terbiye alırken 2022-2023 eğitim öğretim yılında ise 15 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

“Ağaç yaşken eğilir” düsturundan hareketle 3 Ekim’de başlatılan eğitimler kapsamında 15 ilkokul, 16 ortaokul ve 16 lisede hoca ve öğrencilerle benzeri araya mevrut uray ekipleri, mekân bilinci, muvaffakiyetsiz atılan ve anlayışsız transformasyon konulu seminer verdi.

Eğitim programının serencam durağı ise Varlık İmam Dil Cambazı Ortaokulu oldu. Seminerde görseller eşliğinde öğrenciler bilgilendirilirken merak ettikleri sorulara birlikte yanıt verildi.

Share: