BODRUM’DA ‘AHTAPOT’ LAKAPLI YANLIŞLIK ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ 13 GÖZALTI

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde, sivri yatlar ile göçmen kaçakçılığı eden ‘Ahtapot’ lakaplı yanlışlık şebekesi çökertildi. Muğla merkezli 3 ilde yapılan operasyonda, 13 berbat gözaltına alındı. Mavera yandan, operasyonda gebe miktarda döviz, 1 taşkın miftah, 2 motor yat ve çok sayıda sayısal gereç ele geçirildi.

Bodrum’da baş döndürücü yatlarla göçmen kaçakçılığı yapıldığı bilgisini alan polis ekipleri harekete geçti. Bu kapsamda, Bodrum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Savaşım (KOM) Kürsü Amirliği ekipleri şüphelileri ustalık ve fiziki takibe aldı. Bodrum Cumhuriyet Altını Başsavcılığı koordinesinde Muğla KOM ve Bodrum KOM Fasıl Amirliği ekipleri muhacir kaçakçılığı yaparak balaban dirimsel elde fail suç şebekesinin çökertilmesi üzere harekete geçti. Bu kapsamda, Muğla merkezli tutmak amacıyla İstanbul ve Balıkesir’de 21 değişik adreste eş zamanlı yerine 105 polisin katıldığı operasyonun düğmesine basıldı. Sabahleyin saatlerinde yapılan operasyonda elde ettiği gelirlerle ötede hanay tüvana ve paraları aklamaya çalışan S.Ö., Ö.Z., B.Y., H.Y., F.D., K.C., A.A., F.G., S.T.Ö., R.T., A.Ç.T., S.Ş. ve M.G. görünmek amacıyla 13 kaba gözaltına alındı.

56 ÇAKTIRMADAN GÖÇMEN KURTARILDI

Polis ekiplerince çökertilen çetenin kendilerine ‘Ahtapot’ çetesi dediği öğrenildi. Mavera yandan, operasyonda 56 sinsice göçmenin kurtarıldığı belirtilirken, suçtan elde ettikleri değerlendirilen 2 motor yata, 1 ötede araca ve 1 bota umum konuldu. Bunun yanı sıra, 57 bin Ekü efektif, 13 bin dolar efektif, 19 bin Türk Lirası, 1 ruhsatsız tabanca, çokça sayıda fişek, bakaç, telsiz ve suçta makbul haddinden fazla sayıda materyal ele geçirildi.

Eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 13 aynasız Bodrum’a getirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderme edileceği belirtildi.

Share: