60 yaşındaki tekaüt öğretmen, gazetecilik hayali amacıyla sıralara döndü

60 yaşındaki zor öğretmen, gazetecilik hayali amacıyla sıralara döndü

MALATYA – Malatya’da işlek 60 yaşındaki tekaüt sarıklı Abdullah Çakır gazetecilik hayali üzere üniversitede sıralara döndü. İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü kazanan Çakır sunma şişman hayalini gerçekleştirdiği için bahtiyar olduğunu söyledi.

Battalgazi ilçesinde faal 60 yaşındaki üç çocuk babası aritmetik öğretmeni Abdullah Çakır mütekait olduktan bilahare gazetecilik hayali amacıyla üniversitede sıralara döndü.

Kentte 32 sene öğretmenlik yaptıktan sonradan dört yıl önceki zor olan Çakırdoğan 2. dershane öğrencisi namına öğrenim gördüğü İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü tamamladıktan bilahare gazetecilik mesleğini vermek istediğini söyledi.

“Gazetecilik çocukluk hayalimdi”

Eğitim ve tedris hayatına başladığı evvel günden beri gazeteci olmanın hayalini kurduğunu kaydeden Çakır, “Tekaüt matematik öğretmeniyim. 2018 yılında tekaüt oldum. 32 sene öğretmenlik yaptım. Çokça sayıda öğrenci yetiştirdim. Amma çocukluğumda gazetecilik kıraat hayalim vardı. Bu hayali akdetmek üzere zahmetli olduktan sonra gazetecilik okumaya değişmeyen verdim. 2020 yılında üniversite sınavına girdim. Biricik yeğleme yaptım ve özellikle Gazetecilik Bölümünü yazdım. Çünkü çocukluk hayalimdi. Hayalimi gerçekleştirmek amacıyla iki yıldır üniversitedeyim. Derslerimi, hocalarımı, arkadaşlarımı seviyorum. Sahne ettiğim bire bir ortamdı. Üniversiteyi bitirdikten bilahare gazetecilik mesleği üstüne hayatımı bitmeme yol açmak istiyorum” dedi.

“Çevremde adamakıllı tepkiler aldım”

İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü kazanmasının arkası sıra çevresinde olumlu tepkiler aldığını rapor fail Çakırdoğan, “Gazetecilik okumaya değişmeyen verdiğimden çevremden müspet tepkiler aldım. Çığır edinmeyi ben fariza namına biliyorum. İşlerimi aksatmadıktan sonra bu şekilde bitmeme ettirmem benim üzere yararlı evet. Ailemin ve çocuklarımın dahi desteği oldu. Onların hepsi üniversite mezunu bana destek oldular apotr oluyorlar. Bu yaştan sonra üniversiteyi kazandım. Sınıf arkadaşlarımdan olumlu tepkiler alıyorum. Beni bire bir ağabey üzere karşıladılar. Öğüt notları üstüne ve değme konuda koruyucu oluyorlar” ifadelerini kullandı

“Geçmiş şaşırdım sonra hoşuma gitti”

İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü öğrencisi Kaime Karahan ise Abdullah Çakırdoğan’la tıpkısı sınıfta öğrenim görmekten bahtiyar olduğunu kaydederek, “İnönü Üniversitesi Gazetecilik 2. dershane öğrencisiyim. Bölümü kazandım sınıfa önce geldiğimde Abdullah ağabeyi görmüştüm. Önce biraz şaşırdım amma hoşuma gitti. 60 yaşında birinin sınıfımızda olması gâh içtimai dinamikleri üstelik değiştirdi. Hocalarımızda bizde derslik arkadaşı kendisine memnunuz. Antrparantez onun açık deniz bilgilerinden da faydalanıyoruz” şeklinde konuştu

“Okumanın yaşı olduğunu düşünmüyorum”

Okumanın yaşının olmadığını belirterek Abdullah Şarap yerinde olan haddinden fazla sayıda öğrenci ile karşılaştıklarını aktaran İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Kürsü Başkanı Doç. Dr. Eylem Şentürk Esmer de, “Abdullah As, bizim öğrencimiz. Kendisi zor olduktan bilahare mesleğini sürdürüyor ve tıpkısı zamanda gazetecilik mesleğine gönül vermiş biri. Çocukluğundan beri hayaliymiş ve içre hizmet kalmış. Gazetecilik ile ilişkin kilolu bire bir yetişek kabul etmek istediğini söylemişti. Şuan gazetecilik bölümümüzde okumakta. Tendürüst öğrencilerimizin yanı sıra çokça sayıda yaşları büyük öğrencilerimiz de var gazetecilik mesleğine iştiyak veren insanlar. Bu bizi çok sevindiriyor.

Share: