1919 metre dev Türk bayrağıyla Cumhuriyet Yürüyüşü

1919 metre dev Türk bayrağıyla Cumhuriyet Altını Yürüyüşü

SAMSUN – Samsun’da, Cumhuriyet’in kuruluşunun 99. sene dönümü zımnında 1919 metrelik dev bayrakla üslup yapıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı. Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çipo anıta çelenk koydu. Ocumak duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden merasim itibar defterinin imzalanmasıyla akıbet buldu.

Anıttaki törenin peşi sıra 1919 metrelik dev Türk bayraklı yürüyüşü başladı. 1919 metrelik bayraklı gidiş, Cumhuriyet Altını Caddesi’nden başlayıp 19 Mayıs Bulvarı ve İstiklal Caddesi süresince devam ederek DSİ 7. Kesim Müdürlüğü uğrunda serencam buldu. Yürüyüşe protokol, askeri takım, Atakum Belediyesi Karı Bandosu, öğrenciler ve haddinden fazla sayıda vatandaş katıldı.

Kutlamalar üzerine mütekellim Samsun Valisi Zülkif Dağlı, “Cumhuriyet Altını Bayramı’nı coşkuyla kutlamaya başladık. Devasa bire bir kalabalıkla yürüyoruz. Samsun halkının teveccühünün hangi büyüklüğünde şişman olduğunu görüyoruz. Vatandaşlarımız balkonlarından bizlere umum sallıyor, biz dahi onları halk sallıyoruz. Bugün kortej kutlamalarını çelenk koyma ve yol ile başlattık. Yarın dahi ateşli aynı şekilde Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayacağız. Cumhuriyet Bayramımız halkımıza, öğrencilerimize, gençlerimize, tam milletimize şiddetli, güzel olsun. Yürüyüşte ayrıca bizi takip fail 1919 metre uzunluğundaki Türk bayrağımız var. Bayrağımız gençlerimizin omuzlarında gidiyor. Bu da Samsun’a has bir çeşni. 1919’un simgesi olduğumuz amacıyla dev bayrakla gidiş yapıyoruz” dedi.

Etkinliklere antrparantez CHP Samsun Saylav Neslihan Hancıoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güç Ünal, İlkadım Şehremini Necattin Demirtaş, Atakum Belediye Reisi Cemil Savran, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş, takım gösterileri eşliğinde sona ererken, kutlamalar 29 Ekim Cumartesi haset de bitmeme edecek.

Share: